5 Mënyra Jo Konvencionale për të gjetur Punë jashtë vendit

Gjetja e një pune ndërkombëtare nuk është një detyrë e lehtë. Një kërkim i shpejtë në Google dhe shumica e opsioneve që do të gjeni janë të kufizuara në mësimin e gjuhës angleze ose mundësi vullnetare. Për çfarëdo arsye (vizat e * kollës *), gjetja e një mundësie të rëndësishme për karrierë që përputhet me atë ku jeni aktualisht në karrierën tuaj, dhe ku dëshironi të shkoni, është një proces intensiv kërkimor dhe i dhimbshëm.

Duke thënë këtë, përgjatë hulumtimit tim kam zbuluar disa mënyra jo konvencionale për të gjetur mundësi jashtë vendit. Rezulton, ka një mori bordesh pune që ndoshta nuk keni dëgjuar kurrë për të, që ofrojnë mundësi në të gjithë botën.

Arsyeja pse nuk i keni zbuluar këto? Në qoftë se nuk keni qenë të vetëdijshëm për këto kompani, ata nuk e reklamojnë veten si një mënyrë për të gjetur punë ndërkombëtare. Ata janë thjesht kompani dhe borde pune që rendisin pozicionet në të gjithë botën, ndërsa njëkohësisht ndjekin çfarëdo misioni global që ata kishin tashmë.

Kështu që pa adieu më tej ju prezantoj 5 faqe interneti që ndoshta nuk keni përdorur kurrë për të gjetur punë ndërkombëtare ... mund të më falënderoni më vonë :)

Lista e engjëjve

Angel List është një bazë të dhënash të ndërmarrjeve fillestare nga e gjithë bota. Ata kanë mbi 800,000 startup me informacion mbi gjithçka, nga misioni i kompanisë dhe themeluesit, deri te historia e financimit, si dhe role për të cilat ata aktualisht janë duke punësuar.

Për ata që janë zhytur tashmë në botën e fillimit, kjo mund të duket pak e qartë, por për ata që janë të pavëmendshëm për botën e fillimit të teknologjisë, kjo mund të ketë fluturuar plotësisht mbi kokën tuaj (për shembull kur kam folur në Universitetin Columbia këtë të kaluar Nëntor, asnjë student i vetëm nuk kishte dëgjuar për Angel List ose termin "Nomad Digital" - flluskimi i fillimit mund të mos jetë aq i madh sa mendoni).

Si mund të përdorni këtë bazë të dhënash të jashtëzakonshme? Easy. Ju mund të merrni fjalë për fjalë çdo vend në botë dhe ta futni atë në Listën e Engjëjve për të gjetur mundësi në atë vend.

Ex) Angel.co/Barcelona. BOOM ju tani keni një listë të 721 kompanive në Barcelonë, shumica e të cilave ju ndoshta nuk keni dëgjuar ndonjëherë. Po kërkoni ata që punësojnë aktivisht? Ju kanë mbuluar. Ndërsa shkruaj këtë artikull ka 181 punë në List List për Barcelona. Nëse dëshironi të zbuloni kompani të reja dhe të gjurmoni themeluesit e tyre në lidhje ose të aplikoni për role tashmë të disponueshme, tani keni një listë të drejtimeve për t'ju ndihmuar në gjueti tuaj.

Internet raketë

Duajini ata ose urrejini ata, Rocket Internet po bën punë të shkëlqyera në të gjithë botën, nga Evropa në Afrikë dhe kudo në mes. Disa pëlqejnë t'i referojnë ata si "kopjimet e Silicon Valley", sepse shumë nga bizneset e tyre janë kopje të kompanive tashmë të suksesshme ekzistuese nga kudo tjetër në botë, por unë personalisht mendoj se një ide është vetëm gjysma e betejës. Mundësia e Rocket Internet për të ekzekutuar ide, për të krijuar ekipe dhe për të shkallëzuar kompanitë e tyre, nuk është asgjë më pak se e mrekullueshme. Unë personalisht e dua punën që ata bëjnë dhe besoj se po ndërtojnë biznese të jashtëzakonshme në disa nga zonat më të vështira të botës.

Kurrë nuk keni dëgjuar për to? Zyrtarisht, misioni i Rocket Internet është të bëhet 'platforma më e madhe në botë e Internetit jashtë SHBA dhe Kinës'. Për ta bërë këtë, ata ofrojnë fonde dhe mentorim për kompanitë e bazuara në internet në të gjithë botën. Kompanitë që ata financojnë marrin modele të dëshmuara të biznesit në tregje të reja dhe me zhvillim të shpejtë, dhe përqendrohen në sektorët e industrisë që fitojnë pjesën më të madhe të shpenzimeve të konsumatorit.

Jargon mënjanë, si mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë në të gjithë botën? Ata kanë një bord pune për kompanitë e tyre të portofolit, i cili aktualisht ka 145 pozicione në 6 kontinente në gjithçka nga Marketingu Online dhe Offline dhe Shitjet e deri te Inxhinieria dhe Menaxhimi i Produkteve.

përpjekje

Në vend se rruga e fillimit të teknologjisë së Rocket Internet, Endeavour i pëlqen të marrë një “ndërmarrje shoqërore” më shumë nëse dëshiron. Ata përqendrohen në kompani dhe sipërmarrës që ndikojnë jo vetëm në tregjet ku ata shërbejnë, por edhe brenda ekosistemit më të madh në tërësi. Ndërtimi i një ndërmarrje në tregjet në zhvillim nuk është detyrë e lehtë, dhe kërkon që i gjithë ekosistemi të bashkohet dhe të ndihmojë njëri-tjetrin me gjithçka, nga mbledhja e parave deri tek marrja në punë, për t’i dhënë përsëri komunitetit në përgjithësi. Endeavour njihet gjerësisht si një nga organizatat më të mira në botë që realizon këtë feat.

What'sfarë është edhe më mirë? Ata kanë punë fillestare dhe praktika në dispozicion të gatshme në faqen e tyre të internetit. Ndërsa e shkruaj këtë, ato kanë 151 hapje që fillojnë nga 1 javë në pozicione të përhershme në Malajzi, Kolumbi, Egjipt, Meksikë, Peru, Brazil dhe Argjentinë. Ju mund të punoni me Endeavor direkt, ose të ndihmoni për të mbështetur një prej sipërmarrësve të tyre në përpjekjet e tyre. Nëse e keni nxitimin dhe jeni të interesuar të bëni më shumë ndikim në botë, ato ndoshta janë një gjendje e mirë për ju.

Teknike në Azi

Teknike në Azi është një nga faqet kryesore të lajmeve të fillimit të Azisë. Ato mbulojnë gjithçka nga financimi i lajmeve, profileve të ndërmarrjeve, intervistave me themeluesit dhe pjesëve të hapura. Ata kohët e fundit kanë vendosur lexueshmërinë dhe lidhjet e tyre të mëdha në rajon për t'i përdorur mirë dhe kanë filluar një punë pune që përfshin fillesat në Kinë, SE Azi dhe Indi.

Bordi i punës është i lehtë për të lundruar dhe ju mund të filtroni sipas vendndodhjes, industrisë dhe llojit të punës, do të thotë nëse jeni i dashuruar me një vend të veçantë, gjetja e kompanisë dhe punës së duhur për ju duhet të jetë e lehtë. Ashtu si bordet e tjera të punës, Teknika në Azi kërkon që të kryhet një studim, që do të thotë që menaxherët e punësimit mund të marrin një vështrim të mirë në përvojën dhe arritjet tuaja përpara se të vendosin nëse do t'ju intervistojnë.

Ndërsa kjo ka mbi 500 vende pune dhe një hulumtim të çmendur që mund t'ju mbajë të okupuar për orë të tëra, do të jetë e dobishme për ju nëse jeni të interesuar të punoni në Azi. Nëse Amerika e Jugut ose Europa është çaji juaj i çajit, do të duhet të shikoni diku tjetër dhe thjesht mund ta vendosni këtë për pak kohë në pjesën e prapme të mendjes.

idealist

Idealisti është fantastik nëse kërkon përvojë në botën jofitimprurëse / Zhvillim Ndërkombëtar / ndërmarrje shoqërore / ndikim. Ajo pret mijëra pozicione në gjithçka, nga jofitimprurjet dhe praktikat praktike deri tek fillimet e teknologjisë me një mision shoqëror dhe mësimin e gjuhës angleze si gjuhë të huaj. Në mënyrë që të postoni në Idealist ju DUHET të keni një mision shoqëror, kështu që ky është vendi për të kërkuar punë në të gjithë botën në botën e ndihmës për të tjerët dhe për të vendosur punën tuaj në diçka më të madhe se vetja.

Ju jeni në gjendje të kërkoni sipas llojit të punës (praktikë, vullnetar, rol etj), fjalën kryesore dhe "vendndodhjen" e rëndësishme. Nga një perspektivë e larmishme e roleve, mund të gjeni një mori të tërë pozicionesh të rastësishme sesa rolet tuaja fillestare stereotipike të shitjeve, zhvillimit të biznesit, dizajnit dhe teknologjisë. Kam gjetur disa nga kompanitë më interesante që njoh përmes Idealist, dhe shumë nga miqtë e mi gjithashtu kanë.

Disa të tjerë që nuk e kanë bërë atë listë, por janë akoma njëkohësisht i mrekullueshëm? https://e27.co/jobs https://www.f6s.com/jobs https://www.devex.com/jobs

OR

Kaloni të gjitha problemet dhe aplikoni për punë përmes BrainGain, ku ne kemi rreshtuar tashmë një pjesë të vogël të këtyre kompanive sidoqoftë :) BrainGain është e vetmja kompani në botë që do t'ju ndihmojë me vizën tuaj, t'ju gjeni një vend për të jetuar, dhe t'ju sigurojmë një rrjet në terren pas mbërritjes tuaj. Jo për të lodhur shumë bririn tonë, por pasi t'ju japim këto lloje të drejtimeve ndiejmë se mundemi: P

Keni ndonjë të tjerët që e dini se ne nuk i kemi mbuluar? Ju lutem na njoftoni!

Ky artikull u postua fillimisht në http://www.braingain.co/5-unconventional-ways-to-find-jobs-abroad/