Një haraç për Anthony Bourdain dhe Rrënjët e Tij të egra, Vagabond

Si gjyshi, si djali, si nip? Pierre M. Bourdain, Pierre Bourdain dhe Anthony Bourdain

Ai kurrë nuk e dinte atë, natyrisht, por Anthony Bourdain dhe unë shtigjet e kryqëzuara ndonjëherë kaq lehtë. Disa vjet më parë, ai shkroi për një episod me në qendër rrënjët e Top Chef:

Unë isha studiuesi i rraskapitur që hodha furishëm në historitë familjare të një duzine garuesve të Top Chef-it (prodhuesit nuk kishin të dhëna që do të mbijetonin në këtë episod Ellis Island), duke bërë ekuivalentin gjenealogjik të zjarreve të shpejtë vijues për të siguruar që pesë të fundit do të ishin mësoni diçka të re në lidhje me prejardhjen e tyre, kështu që ishte puna ime e duarve në të cilën po merrej.

Si një tifoz i gjatë i Top Chef - për të mos përmendur, gjeli i udhëtimit me origjinë franceze - mendoj se ishte vetëm çështje kohe, përpara se të vendosja pamjet e mia mbi Bourdain, i cili ishte një kuzhinier i talentuar dhe ndoshta një shkrimtar më i talentuar. Një profesionist i gabuar dhe i ashpër i reformuar, por i paaplikuar, ai arriti (në shfaqje të tilla si Pjesë të panjohura, asnjë rezervë dhe Layover) për të bërë shikimin e dikujt tjetër të udhëtonte tërheqës.

Pra, si një haraç modest për një lloj të vërtetë, një nga një-lloji, këtu janë pesë gjëra që nuk i dinit për rrënjët e tij:

1. Pema familjare e Anthony Bourdain është një nga më të ndryshmet që kam hulumtuar ndonjëherë. Përveç asaj të dukshme - Franca - Brazili, Ukraina, Spanja, Austri, Uruguai, Paraguai, dhe madje edhe Gjibraltari të gjithë pretenduan një pjesë të së kaluarës së tij. Me besim fetar, trashëgimia e tij ishte si hebre ashtu edhe katolike.

Për çdo Thomases që dyshon atje, këtu është një shembull i vogël i gjurmës së letrës, pagëzimi i stërgjyshit të tij, Aureliano Bourdain, i vitit 1861, në Sao Pedro, Rio Grande do Sul, Brazil.

FamilySearch

2. Nëse ndonjë nga mbiemrat e mëposhtëm shfaqet në pemën tuaj familjare, ekziston mundësia që ju të jeni një lloj kushëriri i Bourdain's: Adler, Belami, Belliard, Bourdain, Calcada, Cohen, Duclos, Francia, Friedman, Lorel, Mallet, Riousse , Sacksman, Schuss, Ungar dhe Weinrib.

3. Pjesa e pemës së familjes së tij, bazuar në Bronx, kishte karaktere që me shumë mundësi do të argëtonin Bourdain, përfshirë një palë vëllezër në industrinë e tekstilit, të cilët kishin zakon të përziheshin në situata që përfshinin kontrolle të këqija dhe mallra të vjedhura. Por ata ishin gjithashtu në përfundimin e veprimtarisë kriminale, të tilla si koha kur gjyshja e tij u grabit me 4500 dollarë bizhuteri dhe furs.

4. Paraardhësit e tij ishin relativisht vonë në Amerikë me të parët që mbërritën në fund të viteve 1870 dhe e fundit u nisën për në ishullin Ellis në 1926, megjithëse ka pak lidhje me atë datë të fundit. Zyrtarisht, është e vërtetë, por realiteti është se i njëjti gjysh kishte qenë këtu më parë në vitin 1919. Ndërsa shumë kanë histori romantike të të parëve që supozohet se ishin larguar për të ardhur në Amerikë, gjyshi i Bourdain është një nga rastet e rralla të dokumentuara.

origjinë

Në moshën 13 vjeç, gjyshi i tij qëndroi larg në SS Kroonland (në atë kohë, duke u përdorur si një anije detare). Ai u zbulua, u dorëzua në kujdestarinë mbrojtëse dhe u kthye te nëna e tij në Bordo, por ai duhet të ketë pëlqyer atë që pa gjatë qëndrimit të tij të shkurtër, sepse vendosi ta bënte atë të përhershëm në vitin 1926, pasi kishte përfunduar një shkrim në ushtrinë franceze.

5. Ky paraardhësi shumëngjyrësh i Bourdain nuk kishte kohë për të bërë shenjën e tij në pemën e familjes Anthony, por ai bëri më të mirën. Duke punuar në industrinë e kozmetikës, ai mori një nuse në vitin 1928. It'sshtë e vështirë të thuhet nëse ata kishin rënë dakord paraprakisht ose ishin duke mashtruar njëri-tjetrin, por të dy u treguan të moshuar. Ndërsa dokumentet thonë se ai ishte 26 vjeç dhe ajo ishte 28 vjeç, hendeku ishte dukshëm më i gjerë. Në moshën 23 vjeç, ai po merrte një grua 35-vjeçare. Duke qenë një djalë i vetëm, ai për fat të keq ndërroi jetë në moshën e re 27 vjeç, duke lënë një djalë të vetëm të vetin - babanë e Bourdain.

Vetë ekzistenca e Anthony Bourdain ishte, pra, kundër shanseve, dhe endacakët e tij thuajse të pashmangshëm. Sa me fat për të gjithë ne që ishim në gjendje të dëshmonim këtë frymë të egër në lojë gjatë qëndrimit të tij shumë të shkurtër në planetin tonë.