Mashtrimi, justifikimet dhe arsyetimet

Krejtësisht jo i freskët, apo është?

Kredia për Foto: Unë - Ndryshimi i Duarave Libraria e vendosur në Tempe, Arizona

Kjo histori nuk ka të bëjë me një marrëdhënie seksuale të ndezur të ndezur (jo dashurie) sepse le të jemi të vërtetë, njerëz. Nëse po mashtroni bashkëshortin tuaj nuk ka asnjë lidhje me dashurinë. Pra, nëse jeni duke pritur ton skena joshëse do t'ju kursej 798 fjalët e ardhshme. Nuk do të ndodhë. Unë nuk jam ajo lloj vajze.

Kjo është një histori për të mashtruar veten dhe për të pasur kaq shumë justifikime dhe justifikime për të vërtetuar atë që unë jam duke e bërë është e pranueshme, dhe mbase është vërtet ose ndoshta është thjesht zënkë.

Kam vendosur një qëllim për vitin 2018. Unë bëra një angazhim për veten time që të mos blej më libra, derisa të lexoja të gjitha librat që unë tashmë i posedoj, që është shumë. Unë nuk kam llogaritur, por nëse do të më duhej të merrte më shumë mend, do të thosha mirë në qindra.

Në fillim u binda se do ta pushtoja këtë qëllim me hir. Unë do të imagjinoja se është një ndjenjë e ngjashme me atë që çdo njeri tjetër i varur nga diçka ndjehet derisa motivi euforik të vdesë dhe të mbeteni duke pyetur WTF, çfarë bëj unë tani?

Varësia zvarritet ngadalë rrugën e kthimit dhe ju bëheni të pafuqishëm.

Për mua filloi kur kapa veten duke blerë revista. Jo plehra të famshëm të plehrave ose revista të modës të tepërta me çmime. National Geographic, Koha dhe Jeta. Revista të bazuara në gazetari të vërtetë, burime arsimore. Këtë e them vetë dhe sepse mund ta rrotulloj në këtë mënyrë është plotësisht e justifikuar.

Në fillim nuk ishte gjë e madhe. Një revistë këtu, një tjetër atje. Cilat janë katër revista, vërtet?

Unë po mësoj gjëra super të ftohta, gjëra të nevojshme. Kush nuk do të donte të dinte se si është brenda mendjes së një spiuni? Kush nuk e do Audrey Hepburn? Kush nuk po i konsideron të mirat dhe të këqijat e barërave të duhanit?

Dua të mësoj më shumë rreth personalitetit tim. Një pyetje që kam është përse vazhdoj të blej më shumë për të lexuar sesa mund të gjej ndonjëherë kohën për të lexuar? Disi, diku duhet të lidhet me personalitetin tim, apo jo?

Ndërsa isha duke paketuar çantën time për të shkuar në të gjithë vendin, vendosa National Geographic, Personalitetin Tuaj të Shpjeguar në çantën time për të lexuar në aeroplan. Nuk jam i sigurt se çfarë ose si ndodhi, por diku midis aeroportit të Iowa dhe karriges ku jam ulur tani në Arizona, një revistë shumëfishohej.

Cilat janë katër revista të tjera, vërtet? Hej, përpara se të lexoja Kohën, Shkencën e Martesës Unë thjesht supozova nëse nuk e vrisni njeri-tjetrin martesa juaj do të ishte një sukses. Do ta pranoj, jam pak i zhgënjyer ata shoqërojnë suksesin dhe paratë me martesën dhe lumturinë.

Unë kurrë nuk do ta kisha ditur këtë, nëse nuk do ta blija dhe lexoja revistën dhe po mësoja se çfarë i bën zogjtë të zgjuar. Darvini e bazoi Survival-in e tij të teorisë Fittest në speciet e zogjve. Kush nuk do të dëshironte të ishte aq i zgjuar sa zogjtë?

Tjetra, justifikimet dhe këto vijnë një monedhë një duzinë.

Temperatureshtë temperaturë subzero në Iowa dhe në vitet 80 në Arizona. Sigurisht që do të jem duke ecur çdo ditë ndërsa jam këtu dhe nuk është faji im që njerëzit kanë Biblioteka të Vogla të Lira. Janë 14 të vendosura në lagjen ku po qëndroj.

Unë nuk shkova t'i kërkoja. Ata më gjetën. Unë thjesht isha duke ecur në rrugë dhe kam ngecur në një shpërthim ngjyrash të ndritshme kundër peizazhit të shkretëtirës dhe jam i varur nga leximi dhe grumbullimi i librave. Si, kjo është ajo për të cilën ata janë atje, për të lexuar dhe teknikisht unë nuk bleva shtatë libra, huazova shtatë libra.

Ashtë një justifikim krejtësisht i shëndoshë dhe i kuptueshëm. Shtë logjike. Jam duke u logjike.

Atëherë është toka ime e vjetër e stomping, Libri i Ndryshimit të Duart. Jam i pasigurt pse do ta përdorja atë frazë. Unë nuk u pengova. Shtë një librari. Unë gjithmonë isha e qetë dhe në mendime të thella dhe e mërzita plotësisht nga njerëzit që bisedonin në celularët e tyre.

Siç tregon postimi im në Instagram, është e vërtetë. Unë isha atje dje. Theshtë nostalgjia që më tërhoqi, tërhoqi dhe më joshe atje. Ju nuk mund të bëni dyqane në të njëjtën librari për më shumë se dy dekada dhe pastaj mos ta kontrolloni kur jeni në qytet për një vizitë. Ndihet gabim dhe e pasjellshme për të mos. Dua të them, është bazili i dollarëve që kam shpenzuar atje gjatë viteve që kanë ndihmuar për t'i mbajtur ato në biznes. Të paktën duhet të shoh se si po bëjnë.

Një orë dhe 110 dollarë më vonë, detyrimi im u përmbush. Në rregull, kështu që bëra blerje librash por në mbrojtjen time i bleva ato për njerëzit e tjerë. A e konsideron kjo mashtrimin e vetvetes nga suksesi i arritjes së qëllimit tim 2018? Epo, jo sepse çfarë dhuratë më të mirë ka atje se dhurata e një libri, dhurata e një histori, njohuri dhe- ose aventurë?

E di që kam një çështje dhe vetëdija është gjysma e betejës, kështu që kam dëgjuar. Roma nuk u ndërtua brenda një dite ashtu si mendja njerëzore nuk ishte e dizajnuar për të ndryshuar zakonet brenda natës. Unë tashmë e dija se isha duke luftuar, por nuk e kisha kuptuar shtrirjen e varësisë sime derisa e gjeta veten duke formuar justifikime dhe justifikime.

Ndërsa e shkruaj këtë 1500 milje larg nga shtëpia në një dhomë të ftuar tani e kompletuar me një grumbull revistash dhe një pirgje librash nuk jam i sigurt nëse është ti ose unë që po përpiqem të bind.

Më ndiqni në Twitter dhe mbështesni shkrimet e mia në Patreon.