Esperanto: Intervistat e krijuesve nga e gjithë bota

Unë gjithmonë kam ëndërruar të udhëtoj në botë dhe të eksploroj vende të ndryshme. Por për aq kohë sa mund të kujtoj, kam ëndërruar gjithashtu të kem një karrierë të mirë dhe përmbushëse. Dy ëndrrat e mia kanë qenë duke luftuar me njëri-tjetrin mjaft shumë.

Kohët e fundit kam marrë një nga vendimet më të vështira të jetës sime: duke eksploruar botën për tërë vitin e 2018.

Dua të shoh se si është të kalosh në një aventurë. Dua të mësoj për kulturat e reja, të takoj njerëz të rinj dhe të mësoj për veten time gjatë rrugës. Unë nuk jam me të vërtetë një tip shpine, por kam dashur të marr një sfidë të re dhe emocionuese.

Do të thotë që ishte një vendim i vështirë për tu marrë. Më duhej të linja pas një jetë të lumtur dhe të rehatshme, të shtroja një punë që unë e dua dhe t'i them lamtumirë miqve dhe familjes.

Edhe nëse kjo aventurë tashmë duket e çmendur, unë do të doja të bëja diçka të veçantë që mund të sjellë dy pasionet e mia për dizajn dhe të udhëtojnë së bashku. Kjo është arsyeja pse vendosa të krijoj projektin Esperanto.

Esperanto është një udhëtim i gjatë një vit i cili vuri në qendër të vëmendjes kreativëve të talentuar nga e gjithë bota.

Shpresojmë se do të takohem me një krijues për secilin vend që po eksploroj. Do t'i pyes për historinë e tyre, punën e tyre dhe industrinë e projektimit në vendin e tyre, në mënyrë që më vonë të krijojnë një faqe në internet me një artikull për projektues.

Pse e quani atë Esperanto, ju weirdo?

Gëzuar ju pyeti! Esperanto është një gjuhë e krijuar nga LL Zamenhof në fund të viteve 1870 me qëllim që të bëhet gjuhë e përgjithshme botërore. Në fakt, me këtë projekt, unë dua të tregoj se të gjithë flasim të njëjtën gjuhë kur bëhet fjalë për hartimin. Dua të dëshmoj se të gjithë kanë një histori interesante për të treguar kudo që vijnë. Dua të tregoj se kemi më shumë ngjashmëri që na bashkojnë sesa ndryshimet që na largojnë. Unë dua të vë në qendër të vëmendjes talentet dhe industritë e projektimit që ndonjëherë nuk përfaqësohen mirë.

Ti e di gjënë më të mirë? Tashmë filloi

Tashmë jam takuar me krijues në Sri Lanka, Tajlandë, Kamboxhia, Vietnam, Kinë, Japoni, Indonezi, Australi dhe Zelanda e Re.

Lahesh Kavinda në Colombo, Sri LankaTintin në Bangkok, TajlandëSophal Neak në Phnom Penh, Kamboxhi Tuan Lee në Hô Chi Minh, Vietnam Yuan Feng në Pekin, KinëMikiko Kikuoka në Tokio, JaponiAlfrey Davilla në Surabaya, IndoneziMarco Palmieri në Melburn, AustraliDavid Kirschberg në Auckland, Zelanda e ReAlejandra Molano në Bogota, KolumbiZero Morales në Mexico City, MeksikëPaola Bautista në Lima, PeruMathew Prada në La Paz, BoliviJulia Albuquerque në Rio de Janeiro, Brazil Maria Vargas në Buenos Aires, ArgjentinëValentina Corral në Santiago, Kili

Dëshiron të jesh pjesë e këtij projekti? Kjo është një thirrje për kandidatë

Mos jini të trembur dhe të arrijnë tek hello@esperanto.design (ose përmes DM në Twitter nëse jeni shumë të lezetshëm për të dërguar postë).

Më tregoni pak se kush jeni, nga jeni, çfarë bëni dhe çfarë ju motivon çdo ditë. Jini të sinqertë dhe të papërpunuar. Do të jetë një bisedë miqësore për JU dhe gjëra që lidhen me dizajnin, jo një intervistë pune fare. Ne të dy këtu të mësojmë nga njëri-tjetri dhe të frymëzohemi.

Itinerari im (fleksibël) për vitin 2018:

Sri Lanka (Janar), Tajlandë (Shkurt), Kamboxhi (në fillim të Marsit), Vietnam (në fund të Marsit), Kinë (Prill), Japoni (maj), Indonezi (në fund të majit), Australi (Qershor), Zelanda e Re (Korrik), Kolumbia (fillimi i gushtit), Meksika (mesi i gushtit), Peru (shtator), Bolivia (fillimi i tetorit), Brazili (mesi i tetorit), Argjentina (Nëntori), dhe Kili (Dhjetori).

Quite një udhëtim, apo jo?

Do të doja të lidhesha me njerëz jashtë rrjetit tim aktual, kështu që ju lutemi ndani këtë artikull. Mezi pres të takoj të gjithë ju!

Foto nga Troy Stains

Bonusi: Këtu janë disa foto nga udhëtimi im deri më tani. Më ndiqni në Instagram nëse doni të shkoni në një udhëtim botëror me mua!