Pushime - Pse ta lini trurin tuaj në shtëpi?

Foto nga Anthony DELANOIX në Unsplash

Vera është një sezon pushimesh. Shumica prej nesh pushojnë gjatë verës dhe ikin tek ajo që ne mendojmë se një parajsë është për ne. Nuk mund të pres kur unë dhe burri im do të nisemi në gusht. Destinacioni nuk është vendosur akoma. Kur isha duke u rritur prindërit e mi mund të bënin pushime vetëm në kohën kur menaxhmenti u tha atyre.

Në Londër, ju mund të zgjidhni shumë kohën tuaj për pushime. Shtë në kulturë. Pushimet bankare kur kombinohen me fundjavat shndërrohen në mini pushime në Evropë. Bota është gocë deti juaj dhe mund të udhëtoni shumë më tepër duke jetuar në Londër. E kam dashur. Everydo mundësi që do të përfitoja do të shkoja në Itali.

Një herë dëgjova një zonjë më të vjetër ruse. Ajo do të më dërgonte në një vend të largët ku vetëm çiftet romantike shkojnë. Më besoni se nuk do të kishte asgjë tjetër përreth. Mendova se është një shpëtim i shkëlqyeshëm për të bërë shkrimet e mia. Sidoqoftë, gjithçka që bëra ishte të kisha lumenj të Chianti dhe një mace për një kompani që nuk do të thoshte asnjë fjalë. Shkrimi nuk ka ndodhur kurrë.

Kam humbur në botën time 'si në tokë përfundova këtu?' Pamjet duhej të vdisnin sepse, por pas një dite dy në një heshtje të plotë dhe duke u rrethuar nga çifte me asgjë tjetër që po shkonte shumë u mërzita. Kurrë më nuk do ta dëgjoj zonjën e vjetër ruse! Unë duhet të kisha menduar se ajo do të më dërgonte jashtë diku i qetë.

Jeta është e paparashikueshme dhe unë përfundoj të jetoj në një destinacion të mahnitshëm për pushime. Jeta në Barcelona nuk është asgjë më shumë se e mrekullueshme. Farë mund të presësh diell, male, kuaj, gjeli i egër, lepurusha, flutura, plazhe, ushqim i shkëlqyeshëm, njerëz të shkëlqyeshëm Spanjoll dhe një cilësi e jetës. Lista vazhdon.

'Spanja pranoi një rekord 81 milion turistë të huaj në 2017, duke e bërë atë destinacionin e dytë më të njohur në botë' sipas gazetës El Pais. Ata thonë se turizmi ka rënë që për shkak të pavarësisë së Katalonjës dhe bombardimeve, megjithatë, kjo nuk tregon kur je në Barcelonë qendrore.

Nuk e di pse turisti sillet kaq keq kur janë me pushime. Happensfarë ndodh me trurin? Njerëzit kanë tendencë të më trondisin për të thënë më pak! Sjellja e tyre është befasuese. Turisti anglez është më i keqi, pastaj rusët dhe më pas skandinavët dhe holandezët. Të gjithë ata bien në kuptimin e përbashkët kur janë me pushime. Kuptimi i zakonshëm nuk është aq i zakonshëm në fund të fundit.

Anglezët kanë tendencë të pinë sikur nuk ka nesër. Pirja nuk do të ishte problem nëse ata e mbanin veten, por nuk është kështu. Ata shkaktojnë kërdi për trafikun që kalon duke u kërkuar shoferëve të puthin nusen; ose zhvisheni nëpër shkëmbinj nënujorë në mes të qytetit dhe hiqni këmishën duke menduar se ata janë në një lloj konkursi "kush është më i nxehti" por askush nuk i intereson.

Rusët dhe kultura e tyre një fjalë - tronditëse! Ata do të ishin në rregull nëse nuk i mësonin fëmijët e tyre të ju shtyjnë kur përpiqeni të hipni në shtëpi me autobus. Ata janë me pushime dhe ku duhet të nxitojnë në mes të ditës? Ata vijnë nga kultura e mungesës, ndoshta kjo është arsyeja pse ata kanë tendencë të shtyjnë të gjithë dhe gjithçka jashtë tyre, kështu që ata thjesht mund të marrin një shans për të marrë atë që dëshirojnë.

Hollandezët arritën të krijojnë një biznes për avokatët spanjollë të pronave. A e dini se ka një biznes tani për të shitur prona vetëm për holandezët? Oneshtë një nga mashtrimet më të mëdha ndonjëherë. Hollandezët zgjedhin një shtëpi që do të donin të blinin dhe të vendosnin një "depozitë", e cila është qëllimi për të blerë. Nuk është as depozita aktuale për shtëpinë. Shitësi u thotë atyre se këto para janë për të siguruar pronën dhe për ta hequr atë nga tregu.

Shuma ndryshon çdo gjë nga 200 deri në 5000 €. Hollandezët i shpenzojnë të gjitha ato para për një copë letër e cila nuk është e ligjshme. Avokatët duhet të gjurmojnë njerëzit që morën para dhe nuk ka asnjë pronë. Kjo është e keqe! Por ku është sensi i përbashkët i tyre? Kush në mendjen e tyre të drejtë do të paguante para në një vend tjetër pa qenë i pranishëm një avokat?

Edhe turisti krijoi një “kulturë” masive të hajdutëve. Turistët janë një objektiv kaq i lehtë për t’i hequr qeset. Pse mos ta marr? Ligjet në Spanjë për një vjedhje janë të pakta, prandaj, ato largohen lehtësisht. Stacioni policor është duke u ngritur me britma turistike për mallrat e tyre të vjedhura. Unë them se është faji i tyre. Ata krijojnë një mundësi që diçka të vidhet.

Ata i lënë çantat e tyre në pamje të ndritshme këtu për marrjen e kujtdo. Nëse ata nuk e kanë bërë atë, asgjë nuk do të vidhet. Nuk kisha vjedhur asgjë nga unë në të vërtetë kudo në botë ku shkova. Pse sepse nuk jam budalla. Unë nuk e lë çantën nga faqja ime ose as në dysheme për marrjen e askujt. Unë kujdesem për çdo pjesë të sendeve të mia gjatë gjithë kohës. Ishte e njëjta gjë në Londër. Unë nuk krijova një mundësi që dikush të vidhte diçka nga unë.

Pse në një festë njerëzit harrojnë sensin e tyre të përbashkët? Nuk e kuptoj Pse sjelljet e tyre dalin nga dritarja? Pse sillen ashtu si nuk do të ishin në shtëpi? Happensfarë ndodh me trurin kur njerëzit janë me pushime? Holidaydo festë mund të ketë disa gabime. Ju nuk mund të keni verë pa mushkonja! Thjesht pranoni atë që është dhe lëvizni tutje.

Pse t’i shtyni njerëzit kur të hipni në një transport publik? Pse kërkoni pjatën tuaj në restorant nëse janë pak vonë? Pse të blejmë pronë pa një avokat të jetë i pranishëm? Ju jeni në pushimet tuaja, kështu që thjesht të ftohtë! A nuk është arsyeja që jeni në pushime sepse duhet të pushoni; pa stres, pa bërtitje, pa kërkuar dhe nuk do të thotë ..?

Uroj të kem përgjigje. E kuptoj që njerëzit duan të argëtohen. Shtë mirë të argëtoheni, por mos i trajtoni të gjithë të tjerët rreth jush duke qenë të dehur, duke i shtyrë të gjithë të tjerët përreth dhe të mos kenë këshilla ligjore kur blini diçka aq të madhe sa një pronë. Kudo që të shkoni është shtëpia e dikujt. Nuk kushton asgjë për të qenë e këndshme dhe e këndshme dhe kush e di se mund të marrësh më shumë mirësi në këmbim!