Si Disney Mund të Tranzicion larg nga Koncepti i Passholduesve Vjetorë

Dua ta filloj këtë duke thënë disa gjëra:

  1. Unë nuk punoj në Disney.
  2. Nganjëherë dëshiroj të bëja.
  3. Nuk di asgjë për popullsinë e AP ose për të ardhurat e saj.

Toshtë tepër e mbushur

Nëse do të diskutoj temën e frekuentimit të parkut, duhet të përmend Passholduesit Vjetorë të Disney. Mimi i Pasaportave Vjetore shkon nga disa qindra dollarë në mbi një mijë.

  • 329 $ - Southern California Zgjidhni Pasaportën *
  • 599 $ - Pasaporta Deluxe *
  • 849 dollarë - Pasaporta e Nënshkrimit *
  • 1049 dollarë - Nënshkrimi Plus pasaportë

* vlejnë datat e bllokimit

Secila prej këtyre është gjithashtu në dispozicion me një plan pagese mujore, gjë që i bën ata edhe më të arsyeshëm. Vetëm për t'ju dhënë një kuptim se sa të vlefshëm janë këto, një biletë një ditore është 105 dollarë. Për banorët e LA, ky është një person që nuk mendon shumë. Për të gjithë të tjerët, varet vërtet nga sa shpesh do të vizitoni çdo vit dhe nëse kujdeseni për datat e bllokimit. Megjithatë, ekziston edhe një kalim:

  • 1439 dollarë - Pasaportë e Disney Premier

Kjo kalim është pak më ndryshe sepse lejon pranimin në të dy parqet në Disneyland Resort si dhe të gjitha parqet në Walt Disney World Resort. Të gjitha pa data bllokimi. Dhe natyrisht, Walt Disney World ka një mori pasaportash.

Kjo është e gjitha për të thënë se është shumë konfuz. Ka shumë ndryshore. Zgjedhje të ndryshme të datave të bllokimit dhe normave të ndryshme të zbritjes për secilën kalim.

Eshte vendasit !!

Passholduesit Vjetorë Lokalë shpesh janë ngarkesa e fajit për popullsinë e parkut të lartë. Disa thonë se është një ekuivalent modern me qendrat tregtare. Të rriturit e rinj rri në park fundjava dhe ditët e pushimit nga puna ose shkolla. Ky fakt vjen me kritika të mëtutjeshme se ndryshe nga turistët të cilët gjithashtu po strehojnë, vendasit nuk po shpenzojnë $ 400 / natë për të qëndruar në një hotel Disney. Dhe mbase ato gjithashtu nuk qëndrojnë mjaft gjatë për të ngrënë ushqime të shumëfishta ose kanë shumë nxitje për të blerë ndonjë mall.

Pra, ndërsa një familje prej katër personash mund të shpenzojë rreth 1000 dollarë për dy ditë në parqe (hotel, ushqim dhe suvenire të përfshira, fluturime të përjashtuara), Passholduesit Vjetorë lokalë mund të mos shpenzojnë 1000 dollarë në një vit të tërë duke vizituar parqet.

E megjithatë ata marrin hapësirë. Dhe jo vetëm në vendkalime, por në automjete udhëtimi, dhe në radhë.

Tani, unë nuk jam këtu për të vajtur në Passholders Vjetorë - Unë jam një! (Unë kam Pasaportën Kryeministri.) Ajo që unë jam këtu për të bërë është të sugjeroj një alternative të Pasaportave Vjetore. Por së pari, një histori e trashë.

Klubi Magjik i Mbretërisë

Në vitin 1957, dy vjet pasi u hap për herë të parë Disneyland, u prezantua Klubi Magic Kingdom. Ofroi pranim të zbritur për punonjësit e ndërmarrjeve të mëdha dhe të ngjashme. Siç u tha nga Bob Baldwin (ish-drejtori i klubit), ai ishte "pararojë i programeve të anëtarësimit sot në linjat ajrore dhe hoteliere".

Ashtu si Kryeministri Pasaporta, ajo u pranua në të dy Disneyland Resort në Kaliforni dhe Walt Disney World Resort në Florida. Në vitet 1980, kishte programe të reja spinoff. Dhe që nga ajo kohë, ka qenë më e ndërlikuar.

⚖ Klubi Mickey Mouse

Propozimi im se si të lëvizni nga Pasaportat Vjetore të sotme është t'i heqni qafe plotësisht ato. Në vend të tij, prezantoni një program të ri të quajtur Mickey Mouse Club. Ashtu si Magic Kingdom Club, punon me të gjitha parqet në Shtetet e Bashkuara. Dhe gjithashtu si MKC, të ftuarit do të pranonin zbritje, ngrënie, mallra dhe tarifa hotelesh.

Sugjerimi im është të ndërtoni një program të ri që pranon besnikërinë e secilit mysafir. Everydo i ftuar. Që në fillim, kushdo që dëshiron të bëhet anëtar është një. Në fund të fundit, është klubi që është krijuar për ju dhe mua.

Ashtu si kartat e kreditit dhe programet e besnikërisë së ditës së sotme, llogaria juaj Mickey Mouse Club do të mbante nën kontroll çdo blerje që bëni, nga një churro i vetëm në një suitë me pamje nga dy dhoma gjumi parku në Disneyland Hotel, dhe gjithçka në mes. Dhe në të njëjtën mënyrë si programet e tjera të besnikërisë, sa më shumë të shpenzoni, aq më shumë kurseni.

Në këtë mënyrë, vizitat e para në një park për çdo mysafir do të ishin gjithnjë çmimi i plotë, gjë që e bën atë më pak të vlefshëm për banorët e Kalifornisë Jugore, por jo më pak të vlefshme për turistët.

Disc Zbritjet e anëtarësisë

Ndoshta prenotimi i dhjetë netëve në vit në një hotel Disney do t’ju ​​çonte një natë falas. Ose mbase fillon uljen e dhomave pas pesë netësh në vit. E njëjta gjë do të zbatohej për ngrënie dhe mallra. Përsëri, sa më shumë të shpenzoni, aq më shumë kurseni. Pavarësisht nëse llogaritet me pikë ose dollarë, nuk mendoj se ka rëndësi.

Imagjinoj që nga shumica e popullsisë së parqeve të Disney janë familje, duhet të ketë ndarje të llogarisë familjare, ku të gjithë kanë një kartë, por tarifat dhe ndjekja shtohen në një llogari të vetme master.

Pa nivele. Asnjë anëtarësi e Platinumit, Arit ose Argjendit. Besnikëria e secilit mysafir është ndoshta shumë e ndryshme nga të gjithë të tjerët. Nuk ka nevojë t’i rendit të gjithë.

Por sigurisht, me një klub të ri vijnë kartat e reja të klubit:

Përsëri, i ngjashëm me programet e besnikërisë (Shpërblimet Starbucks) dhe kartat e kreditit, do të ofroheshin modele të shumta kartash. Këtu, unë kam krijuar pesë karta super të thjeshta që tregojnë periudha të ndryshme të Mickey Mouse, duke përfshirë një dizajn retro E-Ticket për nerds.

Në vend që të ndjehet si biletë, ndjehet anëtarësim. Do të ndjehej sikur je në një klub, dhe do të ishe.

♫ ♪ MOUSEY MICKEY ♫