Spote në Instagram (Koncept i Veçorisë së Re)

Sjellja e hartës së vendndodhjes së postave përsëri me koleksionet

Ideja

Shumicën e kohës e përdor Instagram-in për të eksploruar vende të reja. Unë ndjek njerëz që udhëtojnë shumë, që takojnë miq në kafene me ambiente të bukura, të cilët vizitojnë muze, galeri dhe vende të tjera të tilla.

Kur vendosa të shkoj në Amsterdam vjeshtën e kaluar, doja të mblidhja disi pika që duhej t’i shihja patjetër. Sidoqoftë, unë nuk mund të arrij ndonjë zgjidhje të zgjuar për të kërkuar vende dhe për të organizuar ato që kisha gjetur tashmë.

Nëse jeni përdorues në Instagram, me siguri e dini se mund të ruani postime dhe të krijoni koleksione prej tyre. Më pëlqen shumë kjo ide, veçanërisht sepse kërkoj frymëzim kryesisht në Instagram. Fatkeqësisht, duhet të përdor ndonjë aplikacion tjetër kur planifikoj udhëtimet e mia, gjë që më bëri që të dëshiroj të gjej një mënyrë më efektive për të organizuar të gjithë përmbajtjen që ruaj gjatë lëvizjes nëpër burimin tim.

Kështu që unë fillova të mendoj, pse Instagram nuk funksionon me vendndodhjet e postimeve që unë i ruaj? Po sikur të kërkoja frymëzim në profilet e njerëzve që unë ndjek, të shikoja se çfarë shpëtuan dhe krijuan galerinë time të vendeve të ftohta?

Koleksione Publike

Padyshim që do të ketë disa rregullime që duhen në versionin aktual të aplikacionit.

Së pari, do të ishte mirë të ishim në gjendje t'i vendosni koleksionet private ose publike, të ngjashme me atë se si funksionon Pinterest. Imagjinoni që po planifikoni si të dizajnoni apartamentin tuaj të ardhshëm dhe mblidhni disa frymëzim në Instagram. Ju ndoshta nuk doni ta ndani këtë me njerëzit e tjerë.

Por nëse udhëtoni shumë, ju mund të dëshironi të ndani pikat që konsideroni interesante për ndjekësit tuaj. Në këtë rast ju do ta vendosnit koleksionin në publik dhe njerëzit mund të hidhnin një vështrim se në cilat vende keni ruajtur, t'i shihni në një hartë dhe të vendosni se cilat nga këto dëshirojnë të vizitojnë gjithashtu.

Prototip - Ruajtja e postit në koleksion

Pamja e hartës

Ndërsa përdorni hartën, do të ishit në gjendje të manipuloni pikat e ruajtura. Ju mund të shënoni ato pika që keni vizituar siç shihen ose t'i largoni ato nga harta. Ky opsion është i paracaktuar kur ruani një postim ndërsa lëvizni në ushqimin tuaj ose vizitoni profilin e dikujt tjetër.

Do të ketë edhe karakteristika të tjera të lidhura në hartë, si përdorimi i filtrit për të shfaqur vetëm disa pika, ose lundrimi në një destinacion të caktuar.

Një pjesë tjetër e kësaj karakteristike është se ndjekësit tuaj do të shohin postimet tuaja të ruajtura. Kjo do të ishte e shkëlqyeshme kur kërkoni frymëzim në profilet e njerëzve që ndiqni. Imagjinoj sa e shkëlqyeshme do të ishte të kishin të gjitha pikat e lezetshme që ata njerëz vizitojnë në një hartë. Nuk do të më duhej të krijoja një koleksion të ri për secilin vend ose qytet që planifikoj ta vizitoj, sepse ato do të grupoheshin sipas vendndodhjes, në mënyrë që të mund të përdorja funksionin e mbledhjes për diçka tjetër.

Prototip - Shikimi i pamjes së hartës

Atëherë, çfarë do të bëja përpara se të shkoja në një udhëtim tjetër?

Së pari do të hidhja një vështrim në postimet që kam ruajtur tashmë dhe ato që janë të vendosura në destinacionin ku do të shkoj. Mund të vizitoja edhe profilet e njerëzve që i ndjek dhe të kontrolloja postimet e tyre të ruajtura në hartë. Dhe në rast se më pëlqente ndonjë vend, mund ta ruaja në hartën time. Dhe nëse do të isha në destinacion, do të ishte më lehtë për mua të vizitoja të gjitha vendet që më pëlqyen dhe ruaja në Instagram.

Më shumë mundësi

Ka shumë gjëra që unë mund të imagjinoj që të shtohen herët a vonë. Vetëm për të hedhur një çift atje:

Koleksioni i mëposhtëm - ju mund të ndiqni koleksionin e dikujt tjetër në mënyrë që njollat ​​të shfaqen në hartën tuaj dhe nuk do të keni nevojë t'i ruani ato një nga një

Bashkëpunime - për ata që dëshirojnë të marrin pjesë në krijimin e një koleksioni së bashku

Ndarja me miqtë - do të keni mundësinë të ndani tërë koleksionin me dikë tjetër përmes mesazheve në Instagram

Kërko - do të ishte mirë të jesh në gjendje të kërkosh një koleksion gjatë ruajtjes së një postimi (nuk është e mundur në versionin aktual)

Të gjitha pikat - ju mund t'i shihni të gjitha postimet e njerëzve që ndiqni në një hartë, jo vetëm kur vizituat një profil të caktuar

Cfare mendoni ju

A i kurseni postimet në Instagram? Si i përdorni koleksionet? A është një pamje hartë e spoteve diçka që do të përdorni gjatë planifikimit / udhëtimit? Më njoftoni në një përgjigje të shkurtër për këtë artikull.

Anna Klvanova, një stiliste në STRV me pasion fotografinë dhe udhëtimet, që aktualisht jeton në Pragë.

Instagram, Dribbble, Email

STRV është një kompani e projektimit dhe inxhinierisë softuerike. Cilado qoftë mundësia juaj, ne mund ta zhbllokojmë atë me teknologji.

Ndiqni ekipin e projektimit STRV në Dribbble ose Behance.