Parku Kombëtar Kanha - Banesa e Indisë

Parku i mamit me macet gjigande

Parku Kombëtar Kanha është një nga nëntë rezervat e para të tigërve të Indisë, i përhapur në një sipërfaqe prej 940 km katrore. Ku tigri madhështor mbretëror i Bengalit - Sundimi i grabitqarit Suprem. Me kripë të harlisur dhe pyje të përziera së bashku me bambu të dendur flamur, të intersuar me fusha me bar dhe pastrime të mëdha. Parku banon në një shumëllojshmëri të specieve të egra, duke përfshirë tigrin, dhe barasingha në tokë të vështirë. Do vit, mijëra udhëtarë vizitojnë këtë destinacion të mirënjohur ekoturizmit për të eksploruar bukurinë me safari xhungël dhe për të shijuar natyrën e vjetër në kulmin e saj. Parku ofron momentet më të mira për çdo dashnor të natyrës me natyrën jeshile dhe natyrën ekzotike të egër.

Parajsa Për Dashamirët e Jetës së egër

E vendosur në rrethet Mandla dhe Balaghat të Madhya Pradesh, rezerva e tigërve Kanha është një nga zonat më të hollësishme të mbrojtura nga jeta e egër në Indi. Parku kombëtar (2074 km katrore.) Përbëhet nga dy njësi konservimi, zona tampon (1134 km katrore.) Dhe zona kryesore (917.43 km katrore.). Zona thelbësore e rrethuar nga zona tamponike që ndalon një pjesë të kufirit lindor që shkon përgjatë kufirit ndërshtetëror Madhya Pradesh-Chattisgarh.

Zona e rezervës së tigrit shtrihet në zonën-6E - Gadishulli Deccan - Malësitë Qendrore, sipas shpërndarjes ekogjeografike të Indisë. Luginat Halor dhe Banjar, duke formuar pjesët lindore dhe perëndimore, dy njësi ekologjike të zonës thelbësore, përkatësisht të lidhura nga një korridor i ngushtë i njohur si "qafa e pulës".

Ka gjashtë varg pyjesh në zonën thelbësore dhe gjashtë në zonën tampon. Ekzistojnë tre sezone të dallueshme, me një klimë tipike monsoonal në rezervën e tigrit. Këto stinë ndryshojnë shumë në temperaturë, lagështi, shpejtësinë e erës dhe reshjet, dhe këta faktorë shërbejnë si rregullatorë të bimësisë dhe zakoneve të kafshëve të egra në park.

Gjelbërim Verdant të gjithë Rreth - Më të Bukurat

Parku kombëtar Kanha ka një klimë të moderuar. Këtu mund të përjetojmë të tre sezonet, d.m.th, dimër, verë dhe monsoon. Këtu stina e dimrit është nga nëntori deri në mars gjatë së cilës temperatura e mëngjesit zhytet në 1 ° C dhe temperatura e ditës mbetet në 18 ° C. Gjatë dimrave, disqet e safarit të mëngjesit janë më sfiduese. Nga muaji Prill deri në Qershor, mund të përjetojmë stinën e verës kur rrezet e diellit të drejtpërdrejtë dhe valët e nxehtësisë paraqesin një sfidë në disqet e safarit. Në verat e pikut, dmth, në muajt maj-qershor, temperatura arrin nivelin 45 ° C. Me fundin e qershorit ose fillimin e korrikut, retë monsoon mbërrijnë dhe derdhin reshje të mira shiu. Sezoni i musonit mbizotëron nga korriku deri në tetor. Gjatë kësaj kohe, parku mbetet i mbyllur për vizitorët dhe përgatituni për fillimin e sezonit të ri. Këtu në rezervën e tigrit Kanha, do të pësoni një ndryshim të rëndësishëm në temperaturat e ditës dhe të natës. Për shkak të efektit të drejtpërdrejtë të dritës së diellit, këtu temperatura e ditës rritet shpejt, dhe pas perëndimit të diellit dhe në orët e para të mëngjesit, do të përjetojmë të ftohtë. Ky ndryshim është përjetuar mirë në disqet e safarit në mëngjes kur automjeti hyn pak para lindjes së diellit dhe del pas lindjes së diellit.

Tiger & Co-Predatorë me gjitarë të rrallë dhe të zakonshëm:

Kanha ka rreth 22 lloje gjitarësh. Këtu disa nga tërheqjet e spikatura të safarit janë Tiger, Barasingha (Hard-terren Swamp Deer), Indian Gaur, Sloth Bear, Leopards. Ato që vërehen më lehtë janë ketri i palmës me shirita, languri i zakonshëm, çakalli, derri i egër, dreri çanak apo i ndotur, dreri barasingha ose këneta, sambari dhe ferrë.

Llojet që shihen më pak të zakonshme janë Tiger, Indian Hare, dhole ose qen i egër Indian, dreri leh dhe Bison Indian ose gaur.

Lloje shumë të rralla janë parë: Ujku, chinkara, pangolina indiane, ratel dhe porkupine.

Rezervat e vërtetë të xhevahireve nga Kanha Tiger Rezervë

Parku kombëtar Kanha është gjithashtu vendi më i mirë për shikimin e shpendëve në Indinë Qendrore. Ka rreth më shumë se 280 specie zogjsh që gjenden në pyllin Kanha. Disa prej zogjve Kanha që shihen zakonisht janë: Indian Roller, Pied Myna, Oriole Golden, Shama, Pipit Indian Pipit, Parakeet me trëndafila të rregullt, Kingfisher me këpucë të zezë, Hoopoe, Red Junglefowl, Red Bee-Eater, Teal Common, Rufous Woodpecker , Coopersmith Barbet, Indian Grey Hornbill, Owl Barn, Jungle Owlet, Owl Peshku Brown, Pied Cuckoo, Indian Cuckoo, Greater Coucal, Saurus Crane, Doveted Dove, Sandpiper Common etj Disa nga zonat e arritshme të shpendëve në parkun kombëtar Kanha janë Shravan Tal , Naag Bahera, Bamni Dadar, Tanku Babathenga, Tondi Sondra, Garhi Road, etj. Nëntori deri në Prill konsiderohet si një kohë e mirë për shikimin e shpendëve në Kanha.

Gjërat që duhet të kapni në kamerën e kujtimeve

Në parkun kombëtar Kanha, Jungle Safari është aktiviteti parësor i turizmit për turistët. Përveç kësaj, mund të bëni një ecje të kufizuar në natyrë, zogj dhe vizita në fshat. Nuk ka vend të preferuar turistik afër zonës së parkut të cilin mund ta vizitoni gjatë qëndrimit në vendpushimin në Kanha. Ndërsa qëndrojnë në vendpushimet në Kanha, turistët mund të vizitojnë pyllin Kanha përmes disqet e safarit në xhungël, të cilat u bënë me xhipa të hapur në shoqërinë e udhëzuesve të pyjeve. Këtu parku është i ndarë në 4 zona, d.m.th., zona Kanha, zona Kisli, zona Sarhi dhe zona Mukki. Përmes portës hyrëse të Khatia, ne mund të vizitojmë tre zonat e para, ndërsa, përmes portës hyrëse të Mukki, lehtë mund të vizitojmë zonën e safarit të Mukki. Ka disa zona thelbësore në Kanha që bien në zona të ndryshme safari.

Ekspeditat e jetës së egër kanë sharmin e tyre. Dhe çfarë mënyrë më e mirë për të parë jetën e egër sesa në Indi. India është vendi i tigërve aziatikë dhe është shtëpia e 2,226 tigërve të egër. Përveç që janë kafshë kombëtare e Indisë, tigrat luajnë një rol të rëndësishëm në zhvillimin e trashëgimisë kulturore dhe natyrore të Indisë. Kjo specie madhështore padyshim magjeps çdo sy që takon.

Me një rënie të jashtëzakonshme të numrit të tigërve gjatë disa viteve të fundit, kjo specie e rrezikuar është në prag të zhdukjes. Shtë me siguri një fat i mirë për të lindur në këtë epokë, duke na dhënë një mundësi për të dëshmuar legjendën e Tigers Royal. Me një numër të drejtë të tigërve në Parkun Kombëtar Kanha, është e lehtë të dallohen këto bukuri të paeksamshme dhe në gjithë shkretëtirën e saj.

Ka shumë destinacione të ndryshme të njohura turistike të cilat mund të vizitohen pas parkut kombëtar Kanha. Nëse jeni të interesuar në turizmin e jetës së egër, atëherë mund të vizitoni Bandhavgarh, parkun kombëtar Pench, parkun kombëtar Satpura. Nëse jeni të interesuar për turizëm të kohës së lirë, atëherë mund të vizitoni Amarkantak, Pachmarhi, qytetin Jabalpur. Për udhëtimin fisnor, ju mund të vizitoni Kawardha, Raipur dhe destinacione të tjera të Chattisgarh.

Botuar fillimisht në www.crazyindiatour.com më 10 maj 2018.