Mësime jete nga një udhëtim i gjatë

Guru hi gobind hai.

Ndoshta është e vërtetë, ai që më ka bërë të aftë të mësoj rrugët e botës, më ka hapur dyert e mia nga injoranca tek dija.

Dhe kam akoma një rrugë të gjatë për të bërë. Unë jam ende duke zgjedhur pak mençuri gjatë rrugës, dhe është e vërtetë që asgjë nuk zgjat përgjithmonë.

Këtu po e citoj, sepse sa kundërintutive duken këto gjëra në jetën e përditshme!

Ndoshta do të qëndroj në shtëpi përgjithmonë, mbase do të jem përplot me të njëjtat mendime përgjithmonë. Por kur jam në këtë rrugë jashtë, nuk e di se ku të çon, me zërin e gjelit në veshët e mi në errësirën e mbrëmjes, nuk kam asnjë gjë të vetme për ta mbajtur, as një gjë të vetme për ta thirrur vet, pa marrë parasysh sa me të vërtetë e di atë ose e dua, asgjë nuk do të zgjasë me mua.

Unë jam në këtë rrugë dhe tani e di se ndryshimet janë e vetmja pararendëse, ngjitja dhe stacionet janë ilustruese për sytë, dhe lehtësimi i tyre është i përkohshëm, ata ju përgatisin për udhëtimin tuaj të ardhshëm. Shtëpia ime, qyteti im, pëlqimet e mia nuk i pëlqejnë shumë nga ato të përkohshme. Unë nuk jam një, jam ajo që jeta mund të kërkojë prej meje, mund të zgjasem dhe të përkulem megjithatë rruga më kërkon. Dhe kush jam unë që të pyes se çfarë është në rrugë për mua? Kush jam unë për të kontrolluar një gjë të vetme gjatë rrugës, nëse nuk jam i destinuar të bëj? Unë jam një zog i lirë, dhe gjithçka që kam është vetë.

Por një gjë bukuroshe që di tani është se të gjithë janë një zog i lirë, nuk mund ta kontrolloj askënd, thjesht mund t'u tregoj se sa gjëra të bukura mund të jenë në anën tjetër. Shtë një ndjenjë bukuroshe të duash njerëzit ashtu siç janë dhe të mos presësh nga ti ose t’i detyrosh ata. Kështu që të mund të kesh kohë të bukur me ta, dhe të jesh akoma vetvetja, sepse nuk duhet të konfirmosh për asgjë. Këto janë mësime për jetën.

Po sikur mënyra se si ju mëson më shumë sesa ajo që mendoni se duhet të jeni? Unë nuk mund të ndjej kënaqësitë e thjeshta të të qenurit në rrugë!

Të jetosh në të njëjtat vende për shumë kohë, duhet ta kisha bërë imagjinatën të drejtonte trazirat me mua! Fillova të rritem me kënaqësi siç kam shkruar në këtë libër, sepse e tyre është diçka kaq e bukur në lidhje me këtë destinacion të panjohur dhe udhëtim që nuk mund ta gëzoj!

Më lejoni të jem prosaik siç mund të jenë faktet, se udhëtimi nuk më ka bërë të takoj njerëz në ato distanca akoma.

4 gusht Nëse nuk do të kishte probleme, nuk mund të kishte zgjidhje.

Nëse nuk do të kishte kohë të keqe, nuk mund të kishte kohë të mirë.

Kurrë nuk do të zbuloja pluhurin në këto mbulesa të librave të vjetër dhe kurrë nuk përpiqem ta heq me duart e mia.

Kur bëni diçka jashtë rutinës suaj, dhe jeni në një gjendje të ëndërruar filozofike, ju keni shumë më shumë gjasa të bini për iluzione të tokës së ëndrrave dhe t'i sjellni ato si mysafirë në botën tuaj reale, derisa të mos prekin realitetin tuaj, i cili është i bukur në vetvete , por nuk përputhet me reflektimet tuaja ëndërruese.

Më lejoni të jem sa më praktik për këtë gjë, herë vazhdojnë të ndryshojnë, ato janë ndonjëherë të bukura dhe të ngadalta, dhe më pas duhet të kthehesh diku tek konstantet dhe afatet më të gjata. Të dy ekzistojnë, por në një lloj ndarjeje.

Kështu që, kur njerëzit nuk i arrijnë ato pritshmëri, qetësohuni sepse ata janë akoma njerëz në jetën tuaj dhe si zogj të udhëtimeve të tyre. Ti e di që nuk mund të ndryshosh një shpirt në këtë botë, por ndonjëherë kërkesa për të qenë një zemër e shkujdesur mund të rritet shumë, sepse je aq i lirë sa e shikon vetë jetën në mënyrë të lirë. Por të tjerët janë në udhëtimin e tyre, prandaj doni sa më shumë që të jenë në dispozicion dhe tregojuni atyre çfarë ndjeheni. Thuajini të tjerët me të vërtetë se si e shihni situatën dhe çfarë ndiheni në lidhje me të, që të tjerët të shikojnë mund të jenë krejtësisht të ndryshme. Askush nuk ka detyrim t'i konfirmojë krijimet tuaja ëndërruese të vetvetes.

Okkkkk aq shumë për njerëzit. Unë jam duke shkuar për të lexuar. Unë fola me gauri për si 2h thats pse unë jam duke u ëndërruar.

6 gusht Le të shkojë gjithçka që ka qenë në të kaluarën.

Për sa kohë që jeni në rrugë, nuk jeni ju, nuk jeni asgjë siç mendonit se jeni, nuk keni një ego, nuk keni dhimbje nga e kaluara juaj, nuk keni negativitete të së kaluarës. Sapo keni lindur, dhe rruga është gjithçka që keni, ku gjithçka po ndryshon.

Dhe gjithçka që ju jeni është një fëmijë i perëndisë, duke mësuar, pa njollë në zemrën tuaj, pa një gërvishtje.

Dhe nëse dikur ju merrni shumë të humbur në dhimbjen dhe frustrimet tuaja, kujtoni veten, jo një shpirt i vetëm interesohet. Ju keni, dhe do ta keni, është intelekti juaj, truri juaj, i cili vetë po ndryshon. Ndonjëherë, ju shkelni rregullat tuaja. Ju jeni në rrugën tuaj, dhe po përparoni, por vetëm mes ëndërroni pak pasdite, ju hani pak më shumë të ëmbël, por duhet ta etiketoni atë, një ëndërr mashtruese. Ju më mirë të riktheheni në rrugën e duhur.

Njerëzit e tjerë nuk i dinë motivet tuaja, le ta dinë se si ndiheni.

Lëshimi i gjithçkaje në të kaluarën është ndjenja mes bukurisë. Sot është një ditë plotësisht e re, sot gjithçka lind përsëri në jetën tënde.

Kam zbuluar që kjo jetë është një udhëtim, duke ndaluar për një kohë të gjatë do t’i bënte gjërat të shkojnë keq. Kam zbuluar gjithashtu se kur filloni të shikoni njerëzit dhe si e bënë punën që duhet të bëni, mund të mashtroheni. Kur shikoni pritjet dhe standardet e përcaktuara nga të tjerët, me siguri do të humbni rrugën tuaj. Pra, shikoni veten, shikoni se ku jeni dhe ku dëshironi të filloni. Fillimet janë më të vështirat, por më të rëndësishmet. Kurrë, kurrë mos kini faj për të bërë, për të mos bërë diçka.

Ndaloni të përpiqeni të bindni njerëzit që keni pasur të drejtë. Ju nuk do të mësoni nëse nuk jepni mendime të dyta për atë që bëtë.

Ka shumë për të bërë në këtë botë, shumë gjëra që duken të rëndësishme, por të arrish atje ku dëshiron ka kaq shumë për të zvogëluar plumbin.

Mos u përqëndroni shumë në mësimin e shumë gjërave, për të humbur rrugën tuaj. Thjesht përqendrohuni te konstantat dhe mbani një orë jashtë dritares.

Ndaloni të përpiqeni të grumbulloni mësimet e jetës suaj, gjë që po bëj këtu. Kështu që kur ta bëni, di vetëm se ata janë vetëm kujtues.

Gjithçka është e përkohshme, edhe kjo rrugë. Gjithmonë këtë shkrim, këtë ndjenjë, këtë gëzim.

Ndoshta ju do t'i harroni të gjitha këto në disa Pra, kurrë mos mendoni se do të keni gjërat tuaja të vogla të bukura në jetë përgjithmonë.

Shtë kaq e vështirë të jesh thjesht një person në botë. Mendoni këtë: Ose ju jeni dikush i veçantë ose i zgjuar, ose thjesht nuk jeni i mirë. Ju jeni një person, gjithçka tjetër është stereotipe. Duke u futur pak në përgjithësime.

4,28 pasdite Përqendrohuni te metaforat dhe simbolikat. Ata do t'ju tregojnë rrugën.

Ndarja e Bota e ëndrrave tuaja nga realiteti juaj është e vështirë, konfuze, por ju duhet ta bëni atë, ose do të vuani vetëm. Prandaj vazhdoni ta kujtoni veten kur duhet të ngriheni. Ju gjithmonë keni një çmim për të paguar.

Ndonjëherë jam duke menduar kaq shumë gjëra dhe që rrjedhin që nuk më pëlqen të shkruaj.

Kur ëndërroni pak më shumë sesa ato që ju lejojnë, ju humbni gjurmët e asaj që është e vërtetë. Pra, rikthehuni në rrugën e duhur, sepse ëndërrimi do të thotë të bashkoheni.

Pasi të jeni të vetëdijshëm për pozicionin tuaj në udhëtim, ju kujdeseni gjithnjë e më pak për atë që njerëzit mendojnë për ju, mirë apo keq.

Lëshoj, unlearn. Shikoni përmes syve të rinj gjërat e vjetra.

Konflikti juaj i mendjes, ju ëndërroni dikur kur nuk doni të lexoni diku, sa herë që mundeni atë nxitje për të shkuar shumë larg, ju fitoni pak më shumë.