Gabimi im prej 1,600 dollarë kur udhëtoj

Fotografi nga Lisheng Chang në Unsplash

Kur sapo po filloni në botën e udhëtimit, ose do të zhvendoseni në vende interesante mbase në Azinë Juglindore siç jam unë, është e rrallë të gjeni njerëz që flasin për të gjitha vaksinimet që duhet të merrni përpara se të vendosni edhe në kërkimin tuaj. për të gjetur ushqim prej 1 dollarësh dhe 2 dollarësh në Vietnam ose Tajlandë.

Askush në Instagram nuk më tha që përkundër kostos 50 përqind të një birre të bukur dhe të ftohtë në Vietnam, se do të paguaj koston totale të udhëtimit ose më shumë në vaksinime.

"Udhëtimi mund të jetë i përballueshëm", pretendojnë shumë "ndikuesit" në YouTube dhe Instagram, me shumë marka dhe hotele të ndryshme që sponsorizojnë një pjesë të madhe të shpenzimeve të tyre. "Ju mund të gjeni lehtësisht fluturime më të lira, të flini në bujtina dhe të hani ushqime në rrugë!" Kjo është mantra e blogerit të udhëtimeve moderne.

"Mos u shqetëso për dashurinë dhe harxhimin e parave për luks, gjëja e rëndësishme është që e bëtë atë!" Po, sigurisht, por po sikur ta bësh të gjallë?

Për shkak se nuk është saktësisht magjepsëse për një influencues të udhëtimit në Instagram të diskutojë mbi pjesën më rutinore dhe praktike të përgatitjes për udhëtime, unë do ta marr atë vetë për të shkatërruar një pjesë të pritjeve tuaja financiare në lidhje me udhëtimin tuaj të ardhshëm endacak.

Më lejoni ta vë në perspektivë për ju:

Kostoja e një fluturimi me një drejtim drejt Vietnamit: 450 dollarë dollarë, të gjetura në fundin më të lirë përmes Skyscanner.

Kostoja për një hotel në Danang, Vietnam me një dhomë private dhe ballkon: 500 dollarë në muaj, mund të jetë pak a shumë në varësi të stilit të jetës tuaj.

Kostoja e sigurimit të udhëtimit: $ 30-50 USD / muaj.

Kostoja e një vakt në Vietnam: Mesatarja me rreth 2-3 $ USD, më shumë nëse doni të jeni të dashuruar.

Kostoja e vaksinimeve për të udhëtuar në Vietnam: Mbi 2,000 USD USD ???? !!!! ?? !!!

Po, po, paratë që kam paguar për vaksinime tejkalojnë shumën që po paguaj për tërë udhëtimin në Vietnam.

Pra, le të hedhim një vështrim në disa nga këto vaksina që ju mund të dëshironi të shikoni, dhe çfarë mund të kisha bërë për të mos paguar këto kosto të larta.

Tani, aktualisht CDC po lëshon një paralajmërim për dy sëmundje potencialisht të rrezikshme, Encefalitin Japonez dhe Rabies.

Të dyja këto sëmundje janë fatale, dhe pa masat e duhura, pushimet tuaja argëtuese mund të kthehen në dënimin me vdekje.

Tani, unë nuk jam i frikësuar, por unë jam veçanërisht i shqetësuar për shëndetin tim. Unë kam tendencë të sëmurem mjaft shpesh dhe viruset kanë tendencë të mbikëqyr mirëpritjen e tyre sa herë që më ndodh të kap një. Duke e njohur veten time dhe duke ditur sasinë e kohës që do të jem në këto zona me rrezik të lartë, nuk do të them jo për një vaksinim. Nuk dua të jem personi që heq vaksinën dhe më vjen keq për atë kur tashmë është vonë.

Foto nga Hyttalo Souza në Unsplash

Pra, çfarë është Encefaliti japonez dhe sa kushton?

Epo, për fillestarët, 1 në 4 raste të Encefalitit Japonez janë fatale dhe nuk ka ndonjë trajtim specifik për të. Pra, a nuk është kjo një mënyrë argëtuese për të menduar për udhëtimin tuaj në Bangkok?

Dhe përkundër emrit të saj, nuk është thjesht një sëmundje që përmbahet në ishujt e Japonisë. Isshtë e përhapur në të gjithë Azinë, duke arritur deri në Australinë Veriore, dhe që mbahet nga mushkonjat.

Këtu është folja drejtpërdrejt nga CDC:

“Njerëzit mund të infektohen kur kafshohen nga një mushkonjë e infektuar. Shumica e infeksioneve njerëzore janë asimptomatike ose rezultojnë vetëm simptoma të buta. Sidoqoftë, një përqindje e vogël e personave të infektuar zhvillojnë inflamacion të trurit (encefalit), me simptoma duke përfshirë fillimin e papritur të dhimbjes së kokës, ethe të lartë, çorientim, gjendje kome, dridhje dhe konvulsione. Rreth 1 në 4 raste janë fatale. " Gjeni më shumë informacion këtu.

Vaksina vetë quhet Ixiaro, dhe unë nuk di për ju, por tashmë jam shitur.

Tani, cila është kostoja e këtij djali të keq?

770 dollarë dollarë ??? Po, e lexuat si duhet. Nuk ka pikë dhjetore në atë numër. Për të shmangur ndezjen e trurit tuaj dhe arritjen e portave të perlave shumë përpara datës së duhur, ju duhet të llogaritni 770 dollarë dollarë, që, për ju vetë, është më shumë se kostoja e një hoteli për një muaj në Vietnam. Në disa raste, madje mund të jetë dyfishi i kostos së hotelit tuaj.

Cfare tjeter

Egërsi. Tani, për të marrë tërbimin duhet të kafshoheni nga një kafshë e tërbuar, kështu që unë zgjodha të mos e marr këtë vaksinë. Kam jetuar në Lindjen e Mesme dhe asnjëherë nuk jam kafshuar nga macet shumë endacake që vendosën të përdorin ballkonin e banesës sime si bazë të shtëpisë së tyre, kështu që e kuptova se mund ta shmang këtë.

Sidoqoftë, nëse do të kisha para për të shpenzuar, unë prapë do të zgjidhja të jem i sigurt sesa të vjen keq. Rabies është 100% fatale nëse nuk shtrohet në spital menjëherë pas një kafshimi nga një kafshë e infektuar, dhe është i përhapur në shumë vende, jo vetëm ato në Azinë Juglindore.

Vetëm çmimi i kësaj vaksine ishte 1,118 dollarë dollarë. Po, përsëri, nuk ka decimale këtu. Mimet e ulëta të udhëtimit të Azisë Juglindore nuk duken aq të përballueshme tani, por nuk do të anuloj gjithçka pasi të kem arritur deri tani. Sigurisht, për shkak të këtyre kostove të larta të vaksinimeve, ne në fakt po zgjedhim të rrezikojmë shëndetin dhe sigurinë tonë.

Vaksinat dhe ilaçet e tjera që bëra unë për të marrë ishin Hepatiti A & B, të cilat disa prej jush mund të kenë tashmë, por unë nuk i kam, kështu që ka 624 dollarë dollarë poshtë. Kam marrë edhe pilula Tyhpoid, të cilat ishin një dollarë modest 141 dollarë.

Zgjodha mjekimin e Kolerës, por tani jam duke filluar të mendoj se ndoshta, në këtë biletë tashmë me çmime të larta, qesharake, që edhe unë mund ta thithja dhe ta bëj atë.

Unë e titullova këtë artikull "Gabimi im prej 1,600 dollarësh kur udhëtoj." Tani, nuk pendohem aspak për vaksinimet. Siç e përmenda edhe më parë, e njoh trupin tim. Zakonisht jam i pari që kafshohet nga mushkonjat në një grup miqsh, dhe trupi im zgjat më gjatë për të luftuar infeksionet. Unë jam shumë mirë me antibiotikë, por në përgjithësi përpiqem t'i shmang ato pasi nuk dua të kontribuoj për tërë "superbug" -in.

Pra, pjesa e gabimit ka ndodhur këtu. Siç mund ta dini disa nga ju, unë kam një të dashur të mrekullueshëm izraelit që po merr këtë udhëtim me mua. Ai bëri shumë nga këto vaksinime të bëra kur ai bëri një udhëtim në Tajlandë vite më parë, dhe djali, kur mori vesh çmimin për të cilin po akuzohesha në SH.B.A. në krahasim me atë që pagoi, të dy ishim të tronditur.

Ja një krahasim:

Në Izrael, ai pagoi 100 ILS (izraelite New Shekel) për të njëjtin vaksinim të Encefalitit Japonez, për të cilin përfundova duke paguar 770 dollarë dollarë për të.

Shkalla e konvertimit është rreth 3.7 ILS në 1 USD, kështu që ai pagoi ekuivalentin $ 27 USD. Imagjinoni atë ndryshim!

Një tjetër ndryshim, që lidhet me të gjithë sistemin e kujdesit shëndetësor të Sh.B.A-së, është se shumica e sigurimeve në Shtetet e Bashkuara nuk i mbulojnë këto lloj vaksinimesh që lidhen me udhëtimet, ndërsa mbulimi i të dashurit tim në Izrael, nën Clalit Insurance, mbulonte pjesën më të madhe të kostos së vaksinimi.

Pasi bëra pak vështirësi në internet, zbulova se kostoja e vaksinës japoneze Encefaliti në Izrael pa mbulim sigurimi është afërsisht 480 ILS, e cila del në rreth 128 dollarë dollarë.

Kështu që ju keni atë, folks. Gabimi më i madh që bëra deri më tani është dështimi për të marrë vaksinimet e mia në Izrael kur isha ende atje. Tani jam në SHBA dhe fluturimi im për në Vietnam është vetëm disa javë larg.

Tani, unë nuk dua të synoj vetëm Azinë Juglindore kur bëhet fjalë për këto lloj vaksinash dhe çështje të lidhura me shëndetin. Tashmë ka një mori stereotipe negative të këtyre vendeve të huaja dhe "ekzotike", dhe nuk dua të kontribuoj në to. Ka një botë të tërë, të gjerë, të bukur atje dhe secili rajon i botës vjen me grupin e tij të çështjeve shëndetësore. Mos lejoni që kjo t'ju pengojë të udhëtoni, por merrni parasysh këto kosto kur vendosni të vizitoni një vend për herë të parë. Dhe nëse keni mundësinë që t’i merrni këto vaksina në një vend që është dukshëm më i lirë, mos bëni të njëjtin gabim që bëra.

Nëse përfundoni të merrni vaksinat tuaja në SH.B.A., kontrolloni dy herë me sigurimet tuaja në lidhje me këto kosto përpara se të shkoni në të verbër siç bëra unë. Ndërsa shumica e sigurimeve nuk mbulojnë vaksinimet për Encefalitin dhe Rabies Japoneze, ato mund të mbulojnë Hepatitin A & B pasi ato janë shumë më rutinore. Bëni vaksinimet më rutinore të bëra me një klinikë brenda rrjetit sesa në Pasaportën e Shëndetit, që është ajo që bëra.

Nëse sigurimi juaj nuk mbulon asgjë, ndoshta merrni parasysh një fluturim për në Meksikë. Ndërsa nuk kam hulumtuar kostot e sakta të vaksinimeve të pasiguruara atje, unë kam një gjueti që ato janë dukshëm më të lira se kostot që paguajmë në këtë anë të kufirit. Ndoshta bëni pushime, shkoni në plazh dhe ndaloni në një spital ose klinikë për të bërë procedurën e bërë para se të shkoni në shtëpi.

Herën tjetër, do të sigurohem të kontrolloj çmimet e vendeve të tjera që mund të shpeshta para se të kthehem në SHBA për të marrë kujdesin tim shëndetësor!

Udhëtime të sigurta, të gjithë!

Kjo histori është botuar në The Startup, botimi më i madh i ndërmarrësisë Medium i ndjekur nga +401.714 njerëz.

Regjistrohu për të marrë tregimet më të mira këtu.