Vajza ime dhe tom i përgjuar i Venedikut

Ishte e frikshme të mendosh se sa kohë dhe përpjekje kishte vendosur ky njeri në veprimet e tij atë natë.

Foto: Msporch në Pixabay

Imagjinoni të jeni 22 vjeç, femër dhe në Venecia, Itali për një stazh tre mujor në Koleksionin Peggy Guggenheim, një muze i vogël, por me famë botërore të artit modern, i vendosur në Grand Canal. Në 2 të mëngjesit në ditën kur babai juaj planifikon të largohej pasi të ju ndihmojë të vendoseni për një javë, vini re se sensori i lëvizjes jashtë derës tuaj ndizet shpesh. Shumë shpesh, në fakt, për këtë kohë të natës. Përveç kësaj, disa nga dritat janë më të ndritshme se të tjerët. Shtë e çuditshme.

Ju dëgjoni gjithashtu zhurma të çuditshme jashtë. Ju i kërkoni babait tuaj të kontrollojë ngrohjen e jashtme / njësinë AC që supozoni se duhet të jetë duke mos funksionuar. Ai zbulon jo një pajisje që funksionon keq, por një karrige lëndinë të ashpër që dikush ka qenë duke përdorur për të qëndruar në këmbë në mënyrë që ata të mund të shikojnë brenda banesës tuaj.

Kjo është ajo që ndodhi me vajzën time në shkurt të vitit 2017.

Tomi që shikon kishte bërë paraqitjen e tij të parë më herët atë mbrëmje, pas errësirës rreth orës 7:30. Qiradhënësi i vajzës time - le ta quajmë atë Maria - kishte ardhur për të ndihmuar me pritjen në TV dhe ndërsa ata po bënin rregullime, burri dhe vajza ime kishin parë të dy dikë jashtë apartamentit që rrinte në këmbë. Ata diskutuan marrësin e çuditshëm, por Maria përfundimisht e pushoi nga puna, duke sqaruar se ai ishte me shumë gjasë dikush nga lagja, i cili ishte kurioz me aktivitetin në apartament, pasi kishte qenë bosh për ca kohë.

Kështu që, në mes të natës, kur burri im tërhoqi jashtë për të kontrolluar furrën dhe në vend të kësaj gjeti një karrige të ashpër, dhe një burrë me flokë të skuqur, me gjatësi të shpatullave, që rrumbullakosnin qoshen rreth tridhjetë metra poshtë korridorit, shqetësimi i vërtetë i vendosur në Në përpjekje për të vlerësuar situatën, burri im shkoi më tej nëpër korridor dhe vuri re një karrige lëndinë që ishte shkelur rreth qoshes. Burri im menjëherë e thirri Maria, e cila menjëherë e quajti polizei.

Ndërsa ata prisnin që Maria dhe policia të mbërrinin, burri dhe vajza ime u përpoqën të kishin kuptimin e të gjithëve. Pas reflektimit, ata të dy e kuptuan se tom përgjues kishte shkatërruar karrigen e tij të parë ndërsa shikonte në dritare dhe shkoi të merrte një tjetër. Vajza ime gjithashtu kuptoi se dritat më të ndritshme nga sensori i lëvizjes ishin më shumë se sa mund të ndiznin nga një aparat fotografik. A ecte ai qëllimisht mbrapa dhe me radhë aq shpesh sa të shkaktonte dritën e sensorit të lëvizjes që të kamuflojë kamera të ndizet? Ishte e frikshme të mendosh se sa kohë dhe përpjekje kishte vendosur ky njeri në veprimet e tij atë natë.

Pesëmbëdhjetë minuta më vonë, tre policë me uniformë ishin atje për të vlerësuar situatën. Në mënyrë të pabesueshme, njeriu me flokë të egër të penduar nga. Në fakt, për shkak të mënyrës së kthimit të rrugës, nuk kishte asnjë mundësi që ai të shmangte mbledhjen e vogël pa u dukur e dyshimtë. Ai u përpoq ta luante atë mirë, kamera e tij varur nga qafa e tij.

Kur burri im njohu burrin, ai nodhi nyje oficerët e policisë që ndaluan burrin dhe e pyetën se çfarë po bënte kaq vonë natën. Ai u përgjigj se ai ishte një fotograf që merrte të shtëna nate të qytetit.

Maria nuk do të duronte. Temperatura e saj italiane u ndez dhe krahët i tundën në zemërim. Ajo e akuzoi atë për spiun dhe i tha që të linte lagjen dhe të mos kthehej kurrë. Ajo e informoi atë që një raport policor ishte duke u ngritur në atë moment dhe nëse ndonjë gjë do të ndodhte më vonë, ai do të vinte keq. Ai nuk u pa më kurrë.

Edhe pse kjo ishte jashtëzakonisht e frikshme për mua që të dëgjoja përsëri në Misuri, ishte mirë të dija që, në përgjithësi, Venecia është një komunë e qetë që dihet se është "një nga qytetet më të sigurta të Italisë". Popullsia banore me kohë të plotë në qendrën historike të qytetit ka rënë ndjeshëm vitet e fundit, dhe sot qëndron në rreth 55,000. Ne kishim hulumtuar statistikat e krimit të qytetit para se vajza jonë të linte udhëtimin e saj dhe të siguroheshim. Causesfarë shkakton më shumë telashet për miliona turistë që vizitojnë çdo vit? Pickpockets. Po për krimin e dhunshëm? Sipas Frommer's, është konsideruar si e rrallë.

Të nesërmen, vajza ime në fakt e konsideroi të kthehej në shtëpi; mbase kjo aventurë ishte e tepërt për të marrë përsipër dhe ky incident ishte një shenjë se thjesht nuk ishte menduar të ishte. Pas një ditë në ankth për të medituar opsionet e saj, ajo vendosi të qëndrojë; megjithatë, ajo donte të gjente një apartament tjetër.

Pasi u përpoq dhe nuk arrita të gjente një qira alternative me ndihmën e burrit tim (i cili e shtyu fluturimin e tij për kthim për tre ditë), vajza ime u kthye në apartamentin e saj origjinal, ku Maria e siguroi që ajo do të ishte e sigurt.

Ende, burri dhe vajza ime morën disa masa paraprake. Para se të largohej, burri im e ndihmoi që të mbulonte dritaret në apartamentin e saj me letër të bardhë. Ata e kuptuan që nëse një tom i mprehtë nuk kishte asnjë pamje, nuk do të kishte tundim. Ata gjithashtu bënë një pikë për të takuar gruan e moshuar, një vendase veneciane, që jetonte pikërisht nëpër rrugë.

Gjatë javëve të ardhshme, vajza ime vazhdoi me jetën e saj të re italiane. Ajo filloi të punonte një orar rutinë në muze dhe vërtet ndihej rehat dhe në shtëpi atje. Ajo bëri shumë miq të rinj ndërkombëtarë. Ajo u bë më e guximshme dhe e sigurt në rrethinën e saj të re.

Gradualisht, përvoja e saj e çuditshme u bë një kujtim i largët. 'Është më e rëndësishmja, ajo nuk e lejoi sjelljen e keqe të pezmit të përkufizojë ose dëmtojë një nga përvojat më të vlefshme të jetës së saj deri më tani. Kishte një fillim të ashpër, por ajo ishte e vendosur të lulëzonte.

Faleminderit per leximin! Mblidhni këtë postim (dhe ndajeni gjithashtu!), Kështu që të tjerët do ta gjejnë atë, dhe me çdo rast, të ndjehen të lirë të lënë një koment ose të ndajnë një përvojë të ngjashme.

Shikoni bloget e mia: elabraveandtrue.com, (mësuesi mua) për të lexuar Prindër të dashur: Scientology dëshiron të futet brenda klasës së fëmijës tuaj. Vizitoni marilynyung.wordpress.com (rregullisht mua), ku mund të lexoni Lirinë që gëzojnë burrat (edhe pse mund ta mos e kuptojnë).