Në përkushtim

Kërkimi i një gruaje për t'u ndier në shtëpi në botë.

Duke u rritur në Manilla, Filipine, gjithmonë isha pakëndshme në lëkurën time. Të qenit i mërzitur dhe mestiza, një gjë e vogël tepër e çuditshme dhe thjesht një prekje e bezdisshme shoqërore nuk më ndihmoi në përpjekjet e mia për t'u integruar plotësisht në shoqërinë e duhur.

Unë mbijetova 12 vjet të shkollës katolike të gjitha vajzave duke mësuar të shkëmbeja - duke bërë detyrat e shtëpisë angleze të shokëve të klasës, në këmbim të ndihmës me Sibika (Historia Filipine e mësuar në Tagalogisht). Miqtë e mi ishin dëbuar nga barkadat (kliket) e vendosura, ata që ishin librarë por edhe të ashpër e të përplasur në futboll, të cilët do të dëshironin turmat por kishin të qeshurat më të bukura, të guximshme kur u ulëm për të shkëmbyer histori në barin e gjatë pas shkollë. Kujtimet e mia të hershme të përkatësisë filluan me ta.

Kur mbërrita në Shtetet e Bashkuara për universitet, i ngacmuar nga mundësia për një fillim të ri, shpejt zbulova se ende nuk isha mjaft i përshtatshëm. Aty ku dikur kam qenë edhe disa hije shumë të lehta, tani kam qenë disa nuanca shumë të errëta . Dhe, i rrethuar nga motrat e mrekullueshme sorority (me Benzen e tyre të shkëlqyeshëm të parkuar në studentin), zbulova se isha gjithashtu jashtëzakonisht i modës, dhe padyshim që ishte shumë i varfër. I përkasin dukej si një perspektivë e largët, e qeshur.

Katërmbëdhjetë vjet më vonë, e gjej veten në Airbnb, një kompani dhe një komunitet, që feston përkatësinë dhe pranimin - fjalë që rezonuan me mua që nga fillimi, por gjithashtu përfaqësonin diçka të një sfide personale. Mbi të gjitha, përkatësia është një gjë e brishtë, diçka që negociohet me secilën hyrje të një personi të ri ose grup moshatarësh, pune ose qyteti. Duke ditur se si është të jesh në fundin humbës të kësaj, dëshira ime ka qenë të krijoj një hapësirë ​​të sigurt për të tjerët, ku mundem. Kjo do të thotë të jesh i pari që është i prekshëm, i pari që të them përshëndetje, i pari që të ndajë atë që është i dhimbshëm por i vërtetë.

Sot, ne jemi duke filluar një prani dixhitale për Airbnb Magazine këtu në Medium, dhe qëllimi për hapësirën është afër dhe i dashur për zemrën time. Ne do të mundohemi me pyetje të mëdha dhe ide të mëdha, duke folur për atë që do të thotë të eksplorojmë botën dhe veten tonë gjatë rrugës.

Ju do të takoni refugjatë që ndërtojnë jetë të reja për veten e tyre në Jordan, një organizatë e Seattle duke thyer pengesat duke i ftuar njerëzit të thyejnë bukë me fqinjët e tyre muslimanë dhe të marrin një lloj prezantimi në qytete dhe lagje që vetëm një lokal mund të sigurojë.

Shpresojmë që t'ju frymëzojmë të bashkoheni me ne dhe të shtriheni nga zona juaj e rehatisë. Ndoshta së bashku do të gjejmë mënyra se si të jemi në vendet që nuk i kemi menduar kurrë të jetë e mundur.

- Janine Kahn, Revista Airbnb

Rreth Autorit: Janine Kahn është Drejtimi i Strategjisë së Redaksisë në ekipin e Dizajnit Airbnb, dhe redaktori dixhital i Airbnb Magazine. Para Airbnb, ajo kaloi mbi një dekadë në ndërtimin e programeve editoriale dixhitale në Say Media, Village Voice Media, Lumina Media dhe Los Angeles Times. Ajo u emërua një grua më e lartë në media nga FOLIO, dhe një Yll në Rritje në Media nga Min.