Reflektime - 5 vjet të Pickyourtrail

1996, ishte përvoja ime e parë ndonjëherë e stërvitjes së kriketeve verore. Kam synuar të jem një njeri i shkathët që mund të bëjë edhe tas. Do të dëshiroja të supozoja se trajneri im më pëlqeu, u bëra në kohë, bëra raunde, ndihmova në pjekjen e fitoreve nëse ishte e nevojshme. Rreth 3 javë në kamp, ​​trajneri im bërtiti nga pas - "pse të angazhoheni shumë herët? Ju humbni ekuilibrin sepse trupi juaj po ecën përpara dhe nuk jeni në gjendje të luani në V ”. Ai tha se duhet të pres para se të angazhohem. Pak e dija që shumë aftësi do të bëheshin aseti im më i rëndësishëm në udhëtimin sipërmarrës. Më shumë rreth kësaj më vonë, së pari një përmbledhje e shpejtë e Pickyourtrail.

5 vjet e Pickyourtrail

Pickyourtrail filloi si tre miq që u pëlqen të udhëtojnë. Ne besonim se kërkimi aktual, zbulimi dhe tregtia për pushime ndërkombëtare u prishën - zgjodhën shumë kohë, informacionet u shpërndanë, opsionet alternative nuk u transmetuan për udhëtarët e rinj por për turistët. Ne u përpoqëm ta zgjidhim atë problem. E vetmja gjë që punonte në favorin tonë ishte, ne e njihnim njëri-tjetrin për 10+ vjet dhe e donim shumë udhëtimin :) wasfarë nuk ishte "NUK" në favorin tonë:

  1. Sfondi zero teknik
  2. Asnjë përvojë në industri
  3. Sipërmarrësit e gjeneratës së parë
  4. asnjë themelues i bashkë-teknologjisë

Duke dashur të ndërtojnë një kompani të teknologjisë pa një bashkëthemelues të teknologjisë, njerëzit na quanin të çmendur, na shkruan. Ne nuk kishim përvojë ose lidhje të industrisë - që do të thoshte se nuk kishim të dhëna se si funksiononte çmimi, si të verifikon partnerët dhe më e rëndësishmja, të gjitha, cili ishte prop-vlera kryesore për klientët? Fakti që ishim sipërmarrës të gjeneve të para gjithashtu nënkupton që ne nuk e kishim idenë sesi do të ishte kjo lëvizëse - administrimi i parave të gatshme, hartimi i politikave, ndërtimi i ekipeve etj.

5 vjet përpara,

  1. Produkti i parë i industrisë -Pickyourtrail është e vetmja kompani në botë me pushime të plota - mund të krijoni, rregulloni dhe rezervoni pushimet ndërkombëtare, plotësisht online. Seti ynë gjithnjë e më i zgjeruar i karakteristikave është përmbledhja e veçorive të booking.com, expedia, ctrip, MMT, airbnb, klook, viator etj. Imagjinoni të ndërtoni diçka që është përmbledhje e të gjitha më lart me 1% të burimeve - kjo ishte bluarja.
  2. Partneritetet yjore - Sot, Partnerët tanë përfshijnë Expedia, TripAdvisor, European Rail Rail Cos, Amadeus për të përmendur disa. Ndërtuar pa dyshim në pjesën e pasme të vendosjes së $ në tryezë që ata të shohin vlerën. Jo përmes rrjeteve / lidhjeve. Përmes transaksioneve.
  3. ~ 100% fitimprurës vit për rritjen e vitit - Ne i japim fund vitit 2018 me një normë vjetore prej 9.5 milion dollarë. Ne kemi qenë fitimprurës çdo muaj të vetëm në 60 muajt e fundit duke ndaluar një. Filloi me një kapital farë prej 1700 dollarë dhe më pak se një shpenzim i marketingut kumulativ prej 7000 dollarë. Heartfarë shqetësuese është fakti që kemi arritur të ndërtojmë një biznes bazuar në vlera dhe jo në çmim / zbritje duke pasur parasysh që 2-3 vitet e fundit kemi parë luftëra me zbritje në vertikale në hapësirën B2C.
  4. Njohja globale - Nga një përvojë e teknologjisë zero, në një ekip të inkuadruar me 90 fol folks pasionant.Tech + Engg tani është 30% of e madhësisë së përgjithshme të ekipit tonë. Ne kemi qenë pa një VP Engg për gati 2.5yrs në udhëtimin 5 vjeçar të fundit - kjo nuk na ka ndaluar të ndërtojmë një produkt që është vlerësuar nga google për qasjen e tij të teknologjisë drejtuar për zgjidhjen e problemit të pushimeve. Fakti që ata menduan se ne jemi bazuar nga SV ishte kremja e tortës :)
Raporti Google - BCG për Demistifikimin e Udhëtarit Indian Online

Ndërsa reflektonim atë që shkoi si duhet dhe çfarë ishte kritike për ne gjatë 5 viteve të ardhshme, ne identifikuam një listë të temave. Ky post është një përmbledhje e asaj që mori dhe disa gjëra që morëm si duhet.

Angazhimi dhe komunikimi Në çdo moment të udhëtimit, asnjë prej të panjohurve nuk ishte më i madh se sa dihej. Herët kur nuk kishte të dhëna të mjaftueshme, ne vetëm duhej të përdornim zorrën tonë dhe të mbështesnim instinktet tona të udhëtimit. Kjo aftësi për të "kryer" ndryshon jashtëzakonisht cilësinë e ekzekutimit tuaj. Jo çdo vendim është unanimisht - por konsensusi është gjithashtu i mbivlerësuar. Dhe në një fillim, pasuria më e rëndësishme që ne kemi është - Shkathtësia. Hierarki më e vogël, vendimmarrje më e shpejtë. Ka pasur shumë pika në udhëtimin nëpër strategjinë e Tregut, çmimet, marrjen me qira, etj, ku kemi si themelues, skuadrat nuk u pajtuan. Këtu ndihmon kjo këshillë e mahnitshme. Sapo të angazhohemi, e komunikojmë atë sa më qartë që të jetë e mundur për sa më shumë pjesë në org. Kjo është diçka e ngjashme me njohjen e miqve tuaj për qëllimet tuaja për humbje peshe. Në një org, unë mendoj se komunikimi i qëllimeve ndihmon jo vetëm për të blerë, por një kontroll të gjerë të bazuar dhe ekuilibrin se sa i egër është qëllimi dhe është i gatshëm të gjithë për të.

Përcaktimi dhe rafinimi i Kulturës "Njerëzit" - diçka për të cilën do të kishit dëgjuar miliona herë se cila është arsyeja për kompani të suksesshme. Në përvojën tonë se kemi dyfish në forcë pothuajse çdo vit, e vetmja gjë që kemi parë është se kultura e përshtatshme është thelbësore për njerëzit që të fitojnë në orgin tuaj. Dhe organet e suksesshme kanë një themel të ngjashëm kur bëhet fjalë për kulturën - pronësinë, komunikimin e fortë me shkrim dhe verbal, etikën e punës dhe inovacionin. Mënyra më e mirë për të kuptuar kulturën është të shohim ato që tolerohen në vendin tuaj të punës - kjo është kultura. Id ngjitem në qafë dhe them se nëse jeni 1-2 vjet në udhëtimin tuaj, kultura nuk është gjëja më e rëndësishme për t'u shqetësuar. Kryesisht jeni akoma në fazën e ideimit / MVP ose vlefshmërisë / PMF. Në momentin kur jeni 25+ njerëz dhe jeni brenda për një kohë të gjatë (5+ vjet) duhet të filloni seriozisht të mendoni dhe shqetësoheni për vendosjen e kulturës së duhur.

Të luash lojën e gjatë, Të gëzosh fitime të vogla 5 vjet rrotullues mund të jenë mjaft të treguara si mendërisht ashtu edhe fizikisht. Ajo që na ka mbajtur më tej po festojmë fitore më të vogla. Aq i vogël sa mbyllja e një marrëveshje të vështirë ose një tipar i ri që rriti angazhimin. Vlerësimi i fitoreve të vogla na ndihmon të qëndrojmë të motivuar ndërsa drejtojmë maratonën. Bukuria për të luajtur gjatë është se gjërat janë të ndërlikuara - Marrëdhëniet tregtare, ndikimi i njerëzve, fati, levat e të ardhurave (AWS është një shembull klasik). Një gjë që ishim të qartë kur filluam Pickyourtrail ishte që ne donim të ndërtonim një markë 1000Cr B2C (si menaxher i markës FMCG, menaxhimi i një marke 1000Cr ishte një arritje e madhe). Tani kjo piketë duket e vogël, dhe kjo është efekt shumë i rëndësishëm :) Siç thotë shane parrish - Pyetja për të cilën duhet të mendoni është kur dhe ku të luani një lojë afatgjatë. Një vend i mirë për të filluar është me gjërat që janë të ndërlikuara: njohuri, marrëdhënie dhe financa. lidhje

Stresi në varg, jo në simfoni Stresi ka një konotacion të madh negativ në kontekstin profesional. Ne besojmë se duhet të ketë sasinë e duhur të stresit për çdo sistem / person që muzika të shfaqet. Shumë e ngushtë dhe ajo snaps dhe shumë e lirshme ajo prishet. Nëse jeni menaxher, atëherë gjetja e “shpeshtësisë” së duhur të anëtarëve tuaj të ekipit do të ishte e rëndësishme për ju që të ndërtoni një A-Team. E njëjta gjë vlen për çdo proces që ju hartoni në të gjithë org. A është në përputhje me drejtimin e përgjithshëm, etikën dhe kulturën? Nëse e keni këtë duke shkuar, atëherë orkestra automatikisht do të tërheqë një simfoni të mahnitshme! Cili është stresi i duhur - kjo është aq misterioze sa ajo që është numri i duhur i pikëve për të marrë një teknik të teknologjisë.

Empatia dhe mirënjohja për çdo gjë tjetër Ne gjithmonë kemi besuar se @pickyourtrail do të ishte një model kontakti + teknik. Një pushim ndërkombëtar nuk ishte vetëm një blerje e biletave të larta, por edhe një jashtëzakonisht emocionuese. Besimi në ekip është - ai kthehet për ju brenda një muaji, por dikush është 12 muaj ëndërr që po bëhet realitet. Një muaj mjalti, duke i çuar fëmijët në studiot universale ose duke i detyruar prindërit e tyre të provojnë atë që kanë parë në filma - këto përvoja janë duke ndryshuar jetën. Mund të them që ishim shumë të njëanshëm drejt empatisë.

Në mes të gjithë kësaj, ne gjithashtu patëm 2 fatkeqësi natyrore të goditur në chennai. Të kemi parë kursimet e jetës së njerëzve duke u larë, ditë pa ujë, fëmijët të mbërthyer në tarraca - ishte një përvojë përulëse ndërsa përpiqeshim të ndihmonim në çfarëdo mënyre që të mundnim. Ndërsa ne ndjekim objektivat dhe piketa, dhjetori 2015 dhe 2016 na mësuan vlerën e mirënjohjes. Të jem mirënjohës për udhëtarët e besimit të vendosur në @pickyourtrail, mirënjohës për mundësinë për të prishur hapësirën e udhëtimit dhe mbi të gjitha falënderues për këshilltarët mbresëlënës, dashamirësit, miqtë dhe familjen pa të cilët asnjë prej kësaj nuk do të ishte e mundur.

2018 ka qenë një rrotullues në kuptimin më të vërtetë. shumë ngritje dhe disa nivele të ngurta të spërkatura ndërmjet tyre. Whatfarë 2019-tësh ka në dyqan për ne që ju kërkoni? Siç tha Lukaku - "Ju nuk luani me një djalë i uritur" (link). Jemi të entuziazmuar nga ato që janë në dyqan dhe nuk mund të presim të ekzekutojmë planet tona për vitin 2019. Ndërkohë do të dëshironim të dinim mësimet tuaja nga viti 2018.