Benjamin Foley është themeluesi i Jetës plotësisht të pasur

Një pyetje që mund të ndryshojë mënyrën se si e shihni botën

"Më thuaj, çfarë është ajo që planifikon të bësh me jetën tënde të egër dhe të çmuar." - Mary Oliver

Pasi u zgjova këtë mëngjes, ndjeva një urgjencë të shkoja për shëtitje në lagje. Drita e diellit po fillonte të zvarritet nëpër verbon. E gjithë bota dukej se ishte e qetë. Paqësore. Perfect.

Kështu që, në vend të rutinës sime të zakonshme, shkoj në mëngjes të freskët dhe të ndritshëm. Pa telefon. Pa muzikë. Asnjë tjetër. Dhe asnjë destinacion në mendje.

Ndërsa hapa larg, dielli në lëkurën time ndjehet i ngrohtë. Një ngrohtësi që nuk e kam ndjerë që nga mbyllja e vjeshtës. Unë e gjeta veten duke buzëqeshur me fuqinë e mrekullueshme që dielli posedon. Vetëm një rreze e dritës së saj mund të zgjojë diçka brenda meje që ka autoritetin të më sjellë në trupin tim, në të tashmen.

Unë kap një kafe dhe largohem nga koka. Fillova të shijoj në ajrin e ftohtë të mëngjesit të së Dielës. Closeshtë afër ngrirjes por më e ngrohtë nga sa ka kaluar në javë dhe kështu nuk më mbetet në mendje. Duket sikur i gjithë qyteti po binte në heshtjen e mëngjesit. Ndjenja e fuqisë që mund të hyjë vetëm brenda momenteve të qeta.

"Mënyra më e mirë për të qenë të lumtur 5-10 vjet tani e tutje është të bëni diçka që sot do të jeni të lumtur që keni bërë." - Seth Godin

Këtë mëngjes, trupi im është kapiteni i hapave të mi; Unë jam vetëm për udhëtim. Më çon në një shteg afër shtëpisë sonë. Shtë një vendkalim mbi tokë që mbahet i pastër papërlyer. Unë e gjej veten duke e vlerësuar këtë. Diçka që nuk kam arritur ta bëj në shumë raste që kam qenë në rrugë të shkuar në të kaluarën.

Unë shkoj Duke shikuar përreth. Duke provuar frymën time. Duke menduar vetëm për ato që unë po vërej në mendjen dhe trupin tim.

Disa minuta më vonë unë kaloj pranë një parku qen. Ka shumë qen duke luajtur, të rrethuar nga pronarët e tyre, gota Venti Starbucks në dorë. Ata po flasin qetësisht mes njëri-tjetrit, ndoshta për motin ose për një tjetër nga gjërat e parëndësishme me të cilat shpesh mbushim biseda për të "vrarë kohën".

Unë qesh me vete kur shoh dy qen duke ikur nga pronarët e tyre. Në impersonacionin më të mirë të qenve mund të mendoj se them nën frymën time - Ikje. Arratisjes. Ata duhet të kenë qenë duke ecur drejt diçka më tërheqëse se sa ata që kanë. Unë e shoh këtë jashtëzakonisht të ngjashme me jetën time.

Vazhdoj…

… Por mendja ime jo.

Filloj të mendoj për pronarët në park. Të gjithë të buzëqeshur dhe duke vazhduar. Askush nuk është në një nxitim. Ose e mërzitur me përgjegjësinë për të nxjerrë qenin e tyre këtë mëngjes.

Dielli e ka atë aftësi. Fuqia për të futur brenda njerëzve një ndjenjë qetësuese të mirënjohjes dhe gëzimit të vërtetë pasi u mbyll brenda dhe u mbajt gjumë përgjatë gjithë muajve të ftohtë, të errët të dimrit.

Ritmi im në këmbë filloi të ngadalësohet ndërsa mora një gllënjkë të thellë dhe të gjatë nga turi i kafesë. Përfundimisht, arritja në një ndalesë të plotë si një mjet për të shijuar vërtet kafen.

Ndërsa qëndroja atje, një pyetje hyri në vetëdijen time. Një pëshpëritje. Një që ishte përpjekur të dilte shumë herë në sipërfaqe në të kaluarën, por kurrë nuk e vura re atë për shkak të ritmit të shpejtë të jetës së përditshme. Sidoqoftë, këtë mëngjes ishte ndryshe. Isha prezent. Calm. Në asnjë nxitim fare. Kështu që, e le në…

Po sikur të jetë ky parajsë?

Me këtë, dua të them këtë jetë. Ky planet Këtë ekzistencë e kemi këtu dhe tani. Po sikur të ishte ky kuptimi ekzistencial i një jete të përtejme, gjithçka që duhej të bënim ishte thjesht të zgjoheshim për ta provuar?

Une ndaloj.

Marr frymë thellë. Unë ulem me këtë pyetje. Nuk përpiqem t'i përgjigjem. Unë thjesht le të jetë. Unë përqëndrohem vetëm në bazimin e vetvetes në praninë e këtij mendimi. Duke marrë kohën e nevojshme për të hyrë thellë në veten time.

Shikoj lart Në këtë pikë në shteg, ka një pamje të bukur të gjithë horizontit të Chicikagos.

E lashë mendjen të zhytet më thellë në këtë pyetje, po sikur të ishte ky parajsë, ndërsa filloj të vërej gjithçka që vjen në vetëdijen time. Tingulli i makinave në distancë. Era e kafesë. Një simfoni e tërë e qenve që lehin. Të gjitha po ndodhnin në vetëdijen time për momentin.

E pyes veten përsëri, çfarë nëse ky është parajsë?

Sa ndryshe do të veproja? Po sikur në vend të kësaj jete të ishte një karrocë për diçka tjetër, ishte diçka tjetër? Po sikur të ishte ky vend, një jetë e zgjuar, çfarë do të thoshin të gjithë mësuesit fetarë kur flisnin për një jetë të përtejme?

Nëse ky ishte parajsë, a do të punoja vetëm për të punuar? Apo më keq, a do të jetoja për të punuar? Bërja e një karriere qendra e kuptimit dhe përmbushjes në jetën time. Apo do të ishte një punë e parë si një shprehje e vërtetë e potencialit tim? Një manifestim i vetvetes sime të vërtetë. Një vend ku unë mund të arrij nivelin e fundit të hierarkisë së nevojave të Maslow, vetë-aktualizimit.

"Për sukses, si lumturia, nuk mund të ndiqet; ai duhet të pasojë, dhe kjo do të ndodhë vetëm si efekti i pamëshirshëm i dedikimit të një personi ndaj një kauze më të madhe se një ose si nënprodukt i dorëzimit të një personi tjetër përveç vetvetes. " - Victor Frankl

A do të kisha frikë dhe vetë-dyshim për aftësinë time për të krijuar jetën që dëshiroj? A do të dyshoja në aftësinë time për të qenë? Aftësia ime për t'u bërë?

Nëse ky ishte parajsë, a do të kisha të njëjtat marrëdhënie? A do të qëndroja në mënyrë pasive brenda një rrethi miqsh sepse është e rehatshme? Apo do të kërkoja njerëz që sjellin një shprehje autentike të qenies time?

A do ta kaloja gjithë kohën duke u shqetësuar për ato që menduan të tjerët për mua dhe punën time? Apo do të përqendrohesha në krijimin e veprës që ka më shumë rëndësi për mua?

Pyes veten nëse do të më duhej edhe një vlerësim i jashtëm për të bërë punën nëse ky ishte parajsë.

Nëse ky ishte parajsë, çfarë do të bëja ndryshe? Agencyfarë agjencie do t’i dhuroja vetes gjatë krijimit të vetvetes? Sa ndryshe do ta shikoja atë që mendoja se e meritoja?

Një besim se bota nuk më detyroi asgjë, sepse tashmë më dha parajsë. A do të isha i vogël për mendimin tim për botën dhe aftësitë e mia? Apo do të isha me guxim idealist?

“Njohja e të tjerëve është inteligjencë; njohja e vetvetes është mençuri e vërtetë. Zotërimi i të tjerëve është forcë, zotërimi i vetvetes është fuqi e vërtetë ”. - Lao Tzu

Nëse ky ishte parajsë, për çfarë do të interesohesha? A do t'i duash të tjerët një anije për një vetvete më të thellë apo do t'i shikoja të tjerët përmes një lente se çfarë mund të bënin për mua?

Një erë e shpejtë në perëndim më ktheu në vetëdijen e plotë për të qëndruar në shteg. Dhe fillova të eci më tej në rrugë. Por diçka ishte ndryshe. Unë kisha një sens thellimi të isha i bazuar në këtë moment.

Gjithçka në vetëdijen time u forcua. Ishte sikur ta shihja jetën time për herë të parë. U bëra kurioze se si bëra hapin tim tjetër. Rreth kush jetonte në shtëpitë që po kaloja. Rreth sa do të zgjaste derisa të mbinte lulja e parë. Të gjitha gjërat për të cilat unë rrallë i mendoj.

Shikova lart dhe pashë një çift të ri me një endacak që po afrohej. Pata nxitjen t’i përshëndes ata dhe të them përshëndetje. Kështu bëra. Ndërsa u tërhoqa nga shikimi i fëmijës së tyre të çmuar, pa qenë në dijeni të asaj që do të thoja, pëshpërita… Ky është parajsë. Mirëpritur.

I thashë lamtumirë dhe vazhdova me ditën time.

Megjithëse ndjenja zgjati vetëm për disa minuta, realizimi i asaj që mund të ishte ky vend është akoma me mua. Unë do të filloj ta bëj vetveten atë pyetje pak më shpesh. Shpresoj të bësh edhe ti.

Sepse nuk e dini kurrë ...

Po sikur të jetë ky parajsë?

Nje gje te fundit…

Nëse ju pëlqeu ky artikull, klikoni këtu më poshtë në mënyrë që njerëzit e tjerë do ta shohin këtu në Medium.

A jeni gati të zgjoheni dhe të gjeni më shumë lumturi në jetën tuaj?

Nëse po, regjistrohuni për kursin tim të lirë 21-ditor të Email-it për Mindfulness. Do t'ju dërgoj një email çdo ditë që do t'ju ndihmojë të zvogëloni stresin, të rritni fokusin dhe të gjeni më shumë prezencë!

Nëse jeni të gatshëm të merrni përsëri kontrollin e jetës tuaj dhe të filloni të jetoni mbi stresin dhe të mposhtni ...

Lexoni Tjetër: