Luftimet e një mërgimi në një vend të botës së tretë

Farë nuk ju tregojnë para se të lëvizni

(kjo është shumë e lezetshme në Cozumel me pushime)

Unë e pranoj. Kur vendosa të largohesha nga Kanadaja për në Amerikën Qendrore nuk kisha të dhëna se çfarë po bëja ose çfarë po hyja brenda. Not.a.fucking.clue. E gjithë kjo që më interesonte ishte se unë më në fund po largohesha nga veriu i madh i bardhë dhe shkoja në një zonë më të ngrohtë.

Kjo është gjithçka për të cilën jam kujdesur.

Dimrat nga -25 deri -40 C marrin numrin e tyre. Më beso në atë. Dimrin tim të fundit në Ontario Veriore kemi goditur 3 ditë nga -50. U bëra kështu.

Atë dimër unë punova gomarin tim për t'u bërë një freelancer i plotë me kohë, kështu që mund të hiqja dorë nga puna ime në sallon si një stilist dhe u zhyta në klimat tropikale. Dhe funksionoi. Vera e vitit 2015 dorëzova dorëheqjen time në sallon dhe fillova të mendoja për Amerikën Qendrore.

Asnjë çelës ku u drejtova. As që kishte rëndësi në atë pikë. Unë thjesht e dija se isha mirë në rrugën time për t'i realizuar ëndrrat e mia. Të jesh një Mërgimtar Kanadez në botën e tretë.

Deri në tetor isha në një aeroplan me një biletë në një drejtim duke fluturuar për në Guatemalë. Vendi i zgjedhur nuk ishte zgjedhur në të vërtetë nga unë. Unë jam një Peshore. Kemi një kohë mjaft të vështirë për të vendosur se çfarë ngjyre të brendshme duhet të veshim në mëngjes.

Thirra një lexues të gjetheve të çajit dhe i thashë asaj që të zgjedh një vend për mua. Ajo e bëri. U vara dhe rezervova fluturimin tim. Ashtu si kjo. Ju mund të thoni që jam pak i çmendur.

Anyway. Mjaft për këtë.

Këtu ne gooooo…

Zgjodha një qytet dhe largova. Jo një kujdes në botë (mirë mirë ndoshta një ose 10) dhe unë më në fund isha duke jetuar ëndrrën për të cilën kisha menduar me vite.

Unë zbrita vetëm me dy valixhe pasi sinqerisht nuk e dija se sa kohë do të zgjatem këtu. Unë mbusha sa më shumë gjëra të botës së parë në sa munda. Pak e dija në kohën kur do të qëndroja këtu, për një kohë vërtet të gjatë.

  • Lufta e parë - nuk mjaftojnë gjërat e botës së parë që unë duhet t'i kem si produktet e flokëve. Unë jam një snob flokësh. Asgjë tjetër përveç se mut profesionistësh të sallonit nuk shkon në flokët e mi. Unë supozova (po, unë e di, ide e keqe) që ju mund të gjeni shumicën e gjërave të mira këtu, por në realitet, ju nuk mund të. Gjërat që ju gjeni janë kaq shumë qesharake të tepërta, thjesht mësoni të bëni pa.
  • Pengesa e gjuhës së dytë të luftës është një gjë e vërtetë e vështirë. Përsëri, supozova (madje as ta them) se do të kishte të paktën një numër të mirë të vendasve që mund të flisnin anglisht. Jo. Asnje shanc. 6 muajt e mi të parë këtu ishin jashtëzakonisht zhgënjyese pasi nuk mund të komunikoja atë që duhej. Do ta pranoj, madje qava dhe pyesja veten se çfarë po bëja këtu në radhë të parë
  • Lufta e tretë - gjetja e miqve. Oh i sigurt që ka shumë largime këtu, por në të vërtetë të gjesh dikë që është relativisht si mendje, dhe që të pëlqen madje edhe pak është i vështirë. Pas pak më shumë se 3 vjet mund të them që tani kam një ose dy miq të ngushtë por sigurisht që dëshiroj të kem një ose dy miq të mi nga shtëpia këtu.
  • Lufta e katërt - do të sëmureni, shumë. Unë kam qenë i sëmurë këtu më shumë në 3 vjet sesa kam 10 në mbrapa në Kanada. Gjithmonë duhet të keni kujdes nga ushqimi në rrugë. Këtu nuk ka inspektorë të shëndetit dhe sigurisë së ushqimit. Ju vazhdoni me shpresë. Kjo shpresë nuk funksionoi aq mirë për mua disa herë, dhe nuk është e bukur. Për dy vjet bleva arrat e mia të përziera nga një shitës dhe më pas një ditë u sëmura nga ata. Shtë një hit dhe miss.
  • Lufta e pestë - skena e datimit nuk ekziston. Të paktën jo aty ku jam gjithsesi. Takimi i një njeriu 'të mirë' me të cilin jam i pajtueshëm është praktikisht e pamundur. Nuk ka asnjë aplikacion takimesh këtu. Ju fjalë për fjalë thjesht prisni dhe shpresoni se era do të fryjë dikë së shpejti. Bateritë vijnë në dispozicion në kohën e duhur.
  • Lufta e gjashtë - kultura dhe mentaliteti këtu është SO ndryshe. Tani nuk jam idiot i plotë. E dija që do të ishte. Sa është në të vërtetë është e vështirë të mësohemi në fillim. Ju duhet të shkoni nga një stil jetese "me nxitim shkoni, shkoni" në botën e parë për të "mos u shqetësoni, është mirë, ngadalësoni" këtu. Veryshtë shumë zhgënjyese kur prisni të njëjtin nivel shërbimi që keni pasur në shtëpi. Ju thjesht nuk e merrni atë këtu. Ju mësoni të qetësoni qij pas një kohe dhe le gjërat të rrëshqasin.

Unë kam mësuar të jetoj me shumë prej këtyre luftërave (padyshim) dhe jam me fat që njerëzit të zbresin rastësisht nga Kanada ose SH.B.A. vetëm në kohë që unë të kem nevojë për më shumë gjëra të botës së parë. Djali im zakonisht më rezervon mjaft bukur.

Një herë, unë kisha për të blerë shampo dyqan ushqimesh dhe isha i lumtur kur flokët nuk më binin.

Pavarësisht nga luftërat që thjesht mësoheni, nuk do ta tregoja këtë jetë për asgjë tjetër në të gjithë botën e gjerë. Sinqerisht mund të them se kurrë nuk kam qenë më e lumtur. Liria dhe paqja e brendshme që kam tani është përtej përshkrimit.

Megjithëse pësova një tronditje të vogël kulturore (ka një nënvlerësim) në 6 muajt e parë, asgjë nuk më përgatiti për tronditjen që do të ndjeja kur duhej të kthehesha në botën e parë pasi isha këtu për më shumë se një vit. Tani kjo ishte e vështirë.

Unë isha mësuar të jetoja një jetë të thjeshtë, të rrethuar nga bukuria dhe varfëria, saqë kur bëra një udhëtim pune në Londër po qaja pas 4 ditësh për t'u kthyer 'në shtëpi' për në Guatemalë.

Unë mendoj se të gjithë duhet të përjetojnë jetën, qoftë edhe vetëm për një vizitë të shkurtër, në një vend të botës së tretë. Ju fryn plotësisht mendja dhe do ju bëjë të shikoni jetën dhe botën tuaj në një dritë krejtësisht të ndryshme.

Paqe dhe dashuri

vetvetja iva xo