Youest You

Farë realizova pasi kalova një vit pushim në 29…

Imagjinoni të mos kishe ku të ishte. Asgjë për të bërë. Kështu kalova shumë nga ditët e mia gjatë vitit e gjysmë të kaluar. Udhëtimi i vetëm jashtë vendit. Kalimi në një qytet të ri në bregdetin perëndimor. Kthimi në shtëpi pasi e kuptuat se nuk ishte në rregull. Koha midis punëve. Muaj në të njëjtën kohë. Koha për të qenë vetëm 100% me veten time.

Kuptova se sa i lidhur kisha qenë me punën time, si identitetin tim. Kuptova se sa njerëz u rrethova me diktuar se kush isha dhe si e kalova kohën time. Kuptova që nën vajzën me kalendarin e mbushur me bllokime sociale dhe karrierë non stop tech, kishte shumë më tepër.

Unë u prish (si shpërbërja kryesore). U përhap.

Kuptova se sa larg jemi të gjithë nga trajtimi i vetvetes sonë ashtu siç meritojmë të trajtohemi. Kam kuptuar që shumë prej nesh jetojnë jetë që ne i konsiderojmë të sigurta dhe të kontrolluara. Ka kaq shumë njerëz të ndryshëm në këtë botë që jetojnë stile jetese shumë të ndryshme. Sidoqoftë, nuk do ta dini këtë nëse nuk jeni të ekspozuar ndaj tij.

Në vitin e kaluar, takova një grua 40 vjeçare, e cila punon sezonalisht në një shtëpizë luksoze në Alaska dhe fiton para të mjaftueshme në mënyrë që ajo të mund të udhëtojë pjesën tjetër të vitit. Oh dhe ajo kishte një të dashur 25 vjeç. Takova shumë njerëz që po udhëtonin derisa paratë e tyre të mbaronin. Takova një djalë në Tajlandë i cili ishte nga Brooklyn dhe takova dashurinë e jetës së tij ndërsa ishte në udhëtim dhe e solla atë përsëri me vete në New York. Takova një çift nga Norvegjia. Gruaja po merrte pushimin e lehonisë jashtë vendit me fëmijën e saj. Unë i shikoj këto histori kudo ku shkoj. Në fillim të vitit të kaluar, takova një fotograf që ishte në qytet për një vend pune, por gati të ikja për t'u rikthyer në Evropë për projektin e tij të ardhshëm. Ne u lidhëm me ndjenjën sikur nuk kishim një shtëpi të vërtetë për momentin. Unë i thashë: "Gotta jetoj këtë mënyrë jetese ndërsa ne mund të kemi të drejtë? Para se të duhet të pajtohemi .. ”Për të cilën ai tha përsëri,“ Në fakt, shpresoj të jetoj gjithmonë në këtë mënyrë ”.

Të gjithë kemi mendime se si duket "të jetosh jetën tënde më të mirë". Ne të gjithë kemi mendime për njerëzit e tjerë dhe madje mund të besojmë se ata nuk janë të lumtur, të humbur, ose qesharak nëse ata jetojnë jetën në një mënyrë që ndjehet "e pasigurt" për ne. Ashtu si ne jemi duke e bërë atë të drejtë. Siç e dimë se çfarë është më e mira për ta. Kur në aktualitet, ka aq shumë sa njerëzit nuk ndajnë. Ka kaq shumë për të copëtuar dhe përhapur. Nëse shkoni një nga ato rrugë jo konvencionale, çfarë thonë njerëzit për ju kur dilni nga dhoma?

Në këtë jetë, ne kërkojmë qëllim. Ne e ngatërrojmë seksin për dashurinë. Ne gjysëm i dëgjojmë. Ne jemi njerëzorë. A nuk mund të jemi më shumë njerëzorë se kjo?

Po sikur lumturia të duket ndryshe për mua sesa për ju? Unë e përcaktoj lumturinë si eliminimin e ngecjes. Si përparim. Si fillime të reja. Si mirëkuptim. Si duke u bërë më shumë unë ndoshta mund të bëhem. Të jetosh në një mënyrë që ndjehet mirë me mua. Si duke u përpjekur. Si mësim. Ndërsa zgjerohet. Si gërmim.

Kush jeni kur hiqni maskat? Kush jeni pa mbrojtjet dhe shpezët tuaj? Kush jeni pa të gjitha mënyrat se si ju mpirni? Kur nuk je i rëndësishëm? Kur je i dobët? Kur jeni në një pikë të ulët? Kush jeni kur dështoni?

Jeta ka të bëjë me atë se si lëvizni dhe rrjedhin dhe përgjigjeni dhe mbani mend. Lërini të kuptoni se si jeni kushtëzuar të parashikoni se çfarë duhet të ndodhë ose si duhet të shkojë.

Jetë i vërtetë Ji ai që je.