2019’da Ekspres Giriş Sistemi ile Kanada Daimi İkametine başvuru için adım adım

Aşağıda, 2019’daki Express Giris Sistemi aracılığıyla Canada Permanent Residence’a başvuru adım adım izlenmektedir.

1. Eğitim kimlik değerlendirmesi.

2. Dil Yeterlilik Testi

3. Profil Oluşturma

4. Belgeleri Düzenleme

5. Başvuru Gönderme

6. Vize Damgası

1. EĞİTİM KREDİ DEĞERLENDİRMESİ

Bir ECA, yabancı eğitiminizi değerlendiren bağımsız bir şirket tarafından hazırlanan bir rapordur. Bu rapor yabancı diploma, diploma ve sertifika derecelerinin geçerli ve Kanadalılara eşit olmasını sağlamak için kullanılır.

Karşılaştırmalı Eğitim Hizmeti - Toronto Üniversitesi devam eden çalışmalar.

ICAS - Kanada Uluslararası Kimlik Değerlendirme Hizmetleri.

IQAS - Uluslararası Yeterlilik Değerlendirme Servisi

ICES - Uluslararası Kimlik Değerlendirme Hizmeti

WES - Dünya Eğitim Hizmetleri

Değerlendirme: Her derece, diploma, hem birincil hem de ikincil adayların doktoraları.

Gerekli Belgeler: Mühürlü zarftaki orijinal yazılar, derece / diploma sertifikalarının kopyası.

Geçerlilik: 5 yıl

Maliyet: 200-250 ABD Doları

İşlem süresi: 1-4 ay

2. DİL MESLEKİ TESTİ

Tüm 4 iletişim türünde bir onay dili sınavı alarak dil becerilerinizi kanıtlamanız gerekir:

Okuma

yazı

Konuşuyorum

Dinleme

Testin İngilizce veya Fransızca için yapılması gerekir.

İngilizce için Testler

IELTS - Genel Test

CELPIP - Genel Test

(Kanada, Hindistan, BAE, ABD ve Filipinler)

Fransızca için Testler

TEF Kanada

TCF Kanada

Geçerlilik: 2 yıl

Ücret: 250 $

Süre: 1.5–3 ay

3. PROFİL OLUŞTURMA

Önkoşul: Dil sınav puanı ve ECA raporu.

Görevlerinize göre “NOC” kodunun seçilmesi gerekiyor.

Profil çevrimiçi olarak başarıyla oluşturulduktan sonra, yaş, eğitim, iş deneyimi, eş faktörleri vb.

Kesme puanı CRS puanınıza eşit veya altına düştüğünde Kanada hükümetinden bir Başvuru Daveti (ITA) alacaksınız.

CRS puanınız cut-off puanlarının altındaysa, farklı PNP programlarından da başvurabilirsiniz.

Her il kendi puanlama sistemine sahiptir ve her il için farklı EOI profilleri oluşturulmalıdır. Bir il adaylığı, bir sonraki EE çekilişinde ITA'yı Kanada Göçmenliği için almanızı sağlayacak CRS puanınıza 600 ek puan ekleyecektir.

Kanada Göçmenlik Adım adım işlem 2019

4. DÜZENLEME BELGELERİ

Başvuruyu sunmak için ayrılan süre: 60 gün.

GEREKLİ BELGELER

1. Bildirilen her iş deneyimi için referans mektupları

2. Tıbbi Sertifikalar.

3. Polis Sertifikaları.

4. Banka Mektubu Başkanına Fon Kanıtı.

5. Evlilik / Boşanma / Eşin Ölüm Belgeleri.

6. Çocukların Kabulü Belgesi

7. Pasaport (tüm sayfaların taranması)

8. Fotoğraflar (Belirtilen format)

9. Dil Testi Raporu

10. ECA Raporu

11. İl Adaylığı / İş teklifi mektubu, LMA onaylı (varsa).

5. BAŞVURU UYGULAMASI

Tüm belgelerin taranmış kopyasını 60 gün içinde yükleyin.

Seyahat geçmişi, son 10 yılın geçmiş ikametgahı gibi ayrıntılı bilgiler verin.

Vize ve PR başvuru ücretini ödeyin.

İşlem süresi 1–6 aydır.

6. VISA STAMPING

İzin verilen süre: 30 gün

Kalıcı İkamet Onayı e-postasını aldıktan sonra, tek giriş vizesinin pasaportunuza damgalanması gerekir.

VFS merkezinde küçük bir ücret ödenmesi gerekir.

Sadece pasaportların ve fotoğrafların gönderilmesi gerekiyor.

Bu sadece ilk defa tek girişli vizedir.

İşlem süresi 1- 2 hafta.

Kanada Göçmenliği hakkında daha fazla bilgi edinmek için Uygunluk ve süreç, Chandigarh, Haydarabad, Munbai, Delhi ve Bangalore'deki bir göçmenlik vizesi danışmanı olan yurtdışı hizmetleriyle akkam ile bağlantı kurmaya çalışın.

Daha fazla bilgi için www.akkam.in adresini ziyaret edin.